VIDEO: Vyhoďte ji, požadoval Tsitsipas. Divačka imitovala včelu před jeho servisem

- Jan Vojkůvka

Diváci v Cincinnati a u televizních obrazovek byli během středečního programu tamního turnaje Masters svědky hodně bizarní situace. Utkání mezi Stefanosem Tsitsipasem a domácím Benem Sheltonem musel řecký tenista přerušit kvůli včele, která ho před podáním obtěžovala. Jak se ukázalo, onou včelou byla jedna z divaček sedící za servírujícím Tsitsipasem.

Tsitsipas, který nakonec Sheltona porazil po setech 7:6(3), 7:6(2), se nestačil divit, co se může během zápasu stát. V průběhu druhé sady se chystal na podání a několikrát se vehementně ohnal raketou. Měl totiž pocit, že kolem něj létá neodbytná včela.

Problém byl, že kolem sebe žádný hmyz neviděl. Když tedy uslyšel před nadhozem míčku další bzučení, už to nevydržel a odešel za umpirovým rozhodčím, aby zasáhl.

„Za mnou je osoba, která imituje včelu. Bzučí ve chvíli, kdy chci servírovat,“ postěžoval si rozhodčímu a odkráčel směrem k tribuně, odkud bzučení slyšel a začal se vyptávat, kdo to dělá. Jeden z diváků poměrně rychle označil ženu s kšiltem z první řady, která se ve vyrovnaném zápase snažila Tsitsipase rozhodit.

Tsitsipas se tedy vypravil zpět za rozhodčím a začal se dožadovat jejího odchodu. „Chápu, že podporují soupeře, ale tohle se mi nikdy v kariéře nestalo,“ krčil rameny. Na otázku, jestli může viníka identifikovat, odpověděl kladně. „Je to ta paní támhle, chci aby odešla. Musí odejít.“

„Když chci servírovat, vše, co slyším, je bzučení,“ vysvětlil i směrem k Sheltonovi, který se přišel zeptat, co se děje.

Celá situace nakonec dopadla dobře pro obě strany a k žádnému vyvedení z ochozů nedošlo. Divačka se totiž Tsitsipasovi omluvila a Řek už to znovu řešit nemusel.