Další operace pro del Potra. Bolest přetrvává, vysvětlil Argentinec

- Marek Bartošík

Tři operace pravého kolene už má za sebou a čtvrtá následuje dnes. Juan Martín del Potro na sociálních sítích oznámil, že se nachází v americkém Chicagu, kde podstoupí další operační zákrok, který tentokrát provede doktor Jorge Chahla. „Zkoušeli jsme konzervativní léčbu, ale bolest přetrvává,“ popsal svou aktuální situaci dvaatřicetiletý argentinský tenista, jenž by se rád vrátil na Letních olympijských hrách v Tokiu (od 24. července).

Naposledy v červnu 2019 se Juan Martín del Potro představil na okruhu ATP. Tehdy sice v prvním kole travnatého turnaje v Queen’s přehrál Denise Shapovalova, během utkání si však při nešťastném uklouznutí u sítě poranil pravé koleno.

A s následky zranění se potýká dosud. Šampion z US Open 2009 absolvoval už tři operační zákroky kolene, naposledy u vyhlášeného švýcarského specialisty Rolanda Biederta. Ani poté ale potíže nezmizely.

„Zítra podstoupím další operaci kolene,“ napsal v pondělí na sociální sítě del Potro. „Doktor ví, že chci znovu hrát tenis a že chci startovat na olympiádě, a proto jsme se dohodli, že by se operace měla uskutečnit co nejdříve.“

Někdejší třetí hráč žebříčku bude mít po nejnovější operaci pouhé čtyři měsíce na to, aby se připravil na tokijskou olympiádu. „Delpo“, jak se tenistovi přezdívá, dosud získal pod pěti kruhy stříbrnou (Rio 2016) a bronzovou medaili (Londýn 2012).

Ačkoliv by se letos medailový úspěch rovnal zázraku, rodák z Tandilu se naděje nevzdává. „Doufám, že přečkám tuhle bolestivou situaci. Nepřestanu se pokoušet,“ doplnil vítěz 22 turnajů ATP.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Juan Martin del Potro (@delpotrojuan)