Zpět ke kořenům! Kvitová se vrátila na místo, kde začínala s tenisem

- Jan Havlovic

Na tomto místě započala cesta dvojnásobné wimbledonské šampionky. Petra Kvitová se vrátila na tenisové dvorce do rodného Fulneku, kde zavzpomínala na první tenisové krůčky. Současný areál nese jméno Tenisový areál Petry Kvitové. „Tyhle kurty mi pokaždé připomenou, že všechno je možné,“ uvedla Kvitová na sociální síti.

Koronavirová pandemie ochromila tenisový svět, a tak tenisté tráví již nezvykle dlouhý čas doma. Podobně je na tom i Petra Kvitová, která si při přerušené sezoně zavzpomínala na své první tenisové krůčky. 

Bývalá světová dvojka a dvojnásobná grandslamová šampionka zavítala na kurty v rodném Fulneku. „Na tomto místě vše začalo. Tyhle kurty mi pokaždé připomenou, že všechno je možné,“ napsala Kvitová na sociální síť a přidala fotku areálu, který nese její jméno.  

Třicetiletá tenistka již také vyhlíží návrat do soutěžních duelů. Světová dvanáctka by se měla za necelé dva týdny zúčastnit v areálu TK Sparta Praha tenisového turnaje O Pohár prezidenta Českého tenisového svazu, kde bude startovat kompletní česká tenisová elita.