WTA

Nezlomná Strýcová trénovala doma i během karantény. Bez pohybu nemůžu být, říká tenistka

- Jan Havlovic

Český olympijský výbor zařadil do seriálu “Nezlomní olympionici” také Barboru Strýcovou, která během karantény trénovala v domácím prostředí, ačkoliv se musela s pohybem uskromnit. „Prostě bez pohybu nemůžu být,“ říká tenistka, která zařadila mezi cvičební metody i některé nové cviky.

Zmíněné nové cviky mohou Strýcové pomoci i v další fázi tenisové kariéry. „Některé z nich asi do budoucna využiju. Poradím se o nich se svým kondičním trenérem,“ uvedla Strýcová v rozhovoru pro web Czech Team

Aktuálně druhá nejlepší deblistka světa prožila během koronavirové pandemie nezvykle dlouhé období bez tenisu. „Abych řekla pravdu, za těch pět týdnů jsem nesáhla na raketu ani jednou. My máme tolik cestování a toho všeho kolem, že jsem po tom ani neprahla,“ vysvětluje čtyřiatřicetiletá tenistka.

Po uvolnění opatření může Strýcová již naplno trénovat, postupně se dostává do tempa. „Chodím na něj tak třikrát do týdne. Zpočátku to bylo náročnější, ale postupně se do toho dostávám,“ líčí Strýcová, která v tomto týdnu trénovala i s Petrou Kvitovou.

Náročnost tréninkových jednotek zkušené tenistky je střídmá, není potřeba spěchat. „Nevíme, kdy budeme hrát. V tuhle chvíli je můj trénink dostatečný. Naplno se do toho pustím, až bude jasněji,“ dodává.

Strýcová by se měla představit v závěru května na tenisovém turnaji O pohár prezidenta Českého tenisového svazu, který se bude konat v areálu TK Sparta Praha.