WTA

Kristýna Plíšková je ve formě! V Šen-čenu si vyšlápla na obhájkyni titulu

- Jan Havlovic

Kristýna Plíšková má na startu nové tenisové sezony kvalitní formu! Sedmadvacetiletá tenistka postoupila již potřetí v kariéře na turnaji v čínském Šen-čenu do čtvrtfinále, když v úterním duelu vystavila stopku světové jedenáctce Bělorusce Sabalenkové. Plíšková porazila obhájkyni titulu po setech dvakrát 6:4 a ve čtvrtfinále vyzve Ukrajinku Bondarenkovou.

Kristýna Plíšková zahajuje tenisovou sezonu již počtvrté v řadě v čínském Šen-čenu. A v dějišti listopadového Turnaje mistryň se české tenistce podařilo na místním turnaji WTA postoupit již potřetí do čtvrtfinále. 

Sedmadvacetiletá hráčka si v úterním osmifinálovém duelu připsala cenný skalp, když vyřadila světovou jedenáctku Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Plíšková vystavila nasazené dvojce stopku po setech dvakrát 6:4.

Tenistka z Loun dokázala v obou setech sebrat Sabalenkové podání. Klíčová byla především její hra při servisu, když odvrátila všech jedenáct brejkbolových příležitostí. Plíšková si pomohla k výhře také tradiční zbraní – trefila patnáct es. 

Plíšková narazí v boji o vylepšení kariérního maxima na tomto turnaji na třiatřicetiletou Ukrajinku Katerinu Bondarenkovou, která při cestě turnajem vyřadila Japonku Dojovou a domácí Čang.