Los turnajů ATP a WTA v Římě se týkal i šesti českých tenistů, tři ženy mezi nasazenými

- Jan Vojkůvka

Sotva skončil prestižní turnaj Mutua Madrid Open, okamžitě se dění na nejvyšších okruzích přesouvá do Itálie. Řím bude hostit tento a příští týden další společný turnaj mužů a žen kategorie 1000. Účastníci Internazionali BNL d'Italia se v pondělí dozvěděli los hlavních soutěží, v nichž figurují také dva čeští hráči a čtyři české tenistky.

Repríza zápasu z Madridu čeká na Jakuba Menšíka, jenž stihl dát dohromady zraněnou ruku, kvůli které skrečoval utkání třetího kola na posledním turnaji. V Římě jej opět čeká Němec Yannick Hanfmann, jehož před dvěma týdny porazil 6:4, 7:6(3). V případě vítězství jej čeká ve druhém kole 29. nasazený Alejandro Tabilo z Chile.

V mužské hlavní soutěži figuruje ještě Tomáš Macháč, kterého čeká italský antukář Matteo Arnaldi. Toho dokázal český tenista porazit v březnu v osmifinále Masters v Miami, to se nicméně hrálo na tvrdém povrchu. Na antuce je Arnaldi o poznání nebezpečnějším soupeřem. Pokud by se Macháčovi povedlo postoupit, čekal by jej ve druhém kole 21. nasazený Nicolas Jarry.

Mezi ženami se mezi nasazené tenistky vešly hned tři Češky, které tak budou mít v úvodní rundě volný los. Roli turnajové šestky bude zastávat Markéta Vondroušová, kterou ve druhém kole čeká vítězka zápasu mezi Anou Bogdanovou a Leylah Fernandezovou.

Pozici 25. nasazené bude na turnaji hájit Barbora Krejčíková. Tu ve druhém kole čeká lepší z dvojice Cristina Bucsaová a Jelina Avanesjanová. Mezi nasazené hráčky se vešla ještě Linda Nosková, jež je turnajovou devětadvacítkou. Nosková si ve druhém kole zahraje s domácí tenistkou, kterou bude buď Vittoria Paganettiová, nebo Lucrezia Stefaniniová.

Jedinou Češkou, která musí nastoupit hned do prvního kola, je Kateřina Siniaková. Vítězka turnaje WTA 125 ve španělské Lleidě má v úvodním kole poměrně příjemný los, zahraje si s domácí Nurií Brancacciovou, která figuruje až ve třetí stovce světa. V případném druhém kole číhá 27. nasazená Elise Mertensová.

1. kolo dvouhry mužů
JAKUB MENŠÍK (65.) – Yannick Hanfmann (GER, 59.)
TOMÁŠ MACHÁČ (45.) – Matteo Arnaldi (ITA, 37.)

1. kolo dvouhry žen
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (6.) – volný los
BARBORA KREJČÍKOVÁ (27.) – volný los
LINDA NOSKOVÁ (29.) – volný los
KATEŘINA SINIAKOVÁ (36.) – Nuria Brancacciová (ITA, 292.)