MČR v Ostravě: Minář si ve finále poradil s Poljakem, titul v ženské dvouhře slaví Kubáňová

- Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Republikový šampionát dospěl ke svému vyvrcholení v podobě dvou finálových zápasů ve dvouhrách mužů a žen. O titul mistra republiky a příjemnou finanční odměnu se mezi muži utkali bývalý daviscupový reprezentant Ivo Minář s Davidem Poljakem. Finálový zápas zcela bez problémů ovládl Minář, mezi ženami nenašla za celý týden přemožitelku Karolína Kubáňová, která ve finále přehrála Terezu Polanskou.

Ve finále ženské dvouhry se proti sobě postavily talentovaná Karolína Kubáňová, čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Stuchlé, a Tereza Polanská, která při cestě do finále neztratila ani jeden set. Boj o titul ovšem překvapivě ovládla Kubáňová, šestnáctiletá tenistka vyhrála za hodinu a půl hry 6:4, 7:6 (5) a překvapivě se tak může radovat z trofeje.

Druhé páteční finále obstarali Ivo Minář a David Poljak. Úvodní set rozhodlo především první podání, po kterém Minář vyhrál 71 % míčků, zatímco jeho soupeř pouze 43 %. Bývalý daviscupový reprezentant se dostal v této sadě ve čtyřem brejkbolům a využil hned dva, Poljak ze dvou příležitostí nezužitkoval ani jednu a tak první set skončil 6:1 pro hráče, který v minulosti pobýval na dvaašedesáté příčce světa. Ve druhém setu se hra na podání vyrovnala a mladší protivník se dokonce probojoval k jednomu brejku. To bylo ovšem málo, jelikož Minář vzal aktuálně 732. hráči žebříčku servis dvakrát, z čehož nakonec pramenil výsledek v setu 6:4.

Finále dvouhry žen
Tereza Polanská - Karolína Kubáňová 4:6, 6:7 (5)

Finále dvouhry mužů
Ivo Minář - David Poljak 6:1, 6:4

Mistrovství České republiky den po dni:

17.8. 2017:
Muž s pohádkovým jménem. Nebojsa trénuje v Otrokovicích mládež, na MČR došel do čtvrtfinále

MČR v Ostravě: Mužská dvouhra již zná své finalisty, o titul si zahraje i bývalý daviscupový reprezentant

16.8. 2017:
MČR v Ostravě: Do semifinále postoupili i Řeháček s Minářem, Stuchlá ve dvouhře končí

15.8. 2017:
MČR v Ostravě: Schmid překvapivě končí, muži i ženy znají své čtvrtfinalisty

14. 8. 2017:
MČR v Ostravě: Na republikovém šampionátu největší favorité nezaváhali