Los v Indian Wells: Macháč vyzve grandslamového vítěze, Bouzková svou kamarádku

- Marek Bartošík

Hlavní soutěže prestižního turnaje v Indian Wells, který patří do kategorií WTA 1000 a ATP Masters 1000, se zúčastní nejméně osm českých zástupců. V mužské části turnaje se představí Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a Jakub Menšík, v ženském pavouku figurují Markéta Vondroušová, Linda Nosková, Marie Bouzková, Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková.

Hvězdného soupeře vyfasoval Tomáš Macháč (63.), který se v prvním kole BNP Paribas Open v Indian Wells střetne s trojnásobným grandslamovým vítězem Stanem Wawrinkou (70.). Jestliže by Macháč nad švýcarskou legendou zvítězil, vyzval by ve druhé rundě Francouze Adriana Mannarina (21.).

Teenager Jakub Menšík (81.), jenž se dostal do hlavní fáze díky divoké kartě, si na svého soupeře musí počkat až do skončení kvalifikace. V případném druhém kole na něj číhá mladý Američan Ben Shelton (16.).

Jiří Lehečka (32.) má jako dvaatřicátý nasazený na úvod volný los, do turnaje vstoupí proti vítězi zápasu mezi Američany Christopherem Eubanksem (34.) a Brandonem Nakashimou (93.).

Do prvního kola nezasáhnou díky nasazení ani Markéta Vondroušová (7.) s Lindou Noskovou (29.). Wimbledonská šampionka Vondroušová začne svou pouť pavoukem buď proti Australance Darji Savilleové (116.), nebo zatím neznámé kvalifikantce. Devatenáctiletá Nosková narazí na lepší z dvojice Camila Giorgiová (ITA, 106.) – Katie Boulterová (GBR, 27.).

Marie Bouzková (40.) dostala do úvodního kola jako soupeřku svou španělskou kamarádku Saru Sorribesovou Tormovou (50.), se kterou opakovaně nastoupila i ve čtyřhře. Na vítězku duelu čeká Ruska Anastasia Potapovová (33.).

Držitelka divoké karty Karolína Plíšková (39.) se pokusí potvrdit svou formu z předchozích turnajů nejprve v souboji proti Rusce Anně Blinkovové (45.). V případě úspěchu vyzve svou tradiční americkou soupeřku Jessicu Pegulaovou (5.), s níž má zatím vzájemnou bilanci 1:4 na zápasy.

Do hlavní soutěže zasáhne také Kateřina Siniaková (41.), jež se v prvním kole střetne s Belgičankou Greet Minnenovou (81.). V dalším utkání by Siniaková mohla narazit na zkušenou Ukrajinku Elinu Svitolinovou (17.).

Kompletní los hlavní soutěže BNP Paribas Open 2024 v Indian Wells naleznete ZDE a ZDE.