Valentová si spravila náladu v deblu. V Gruzii natáhla vítěznou šňůru a slaví titul

- Jan Vojkůvka

Sedmnáctiletá Tereza Valentová pokračuje v předvádění výborných výkonů mezi profesionálními tenistkami. Přestože v gruzínské Lopotě utrpěla vůbec první letošní porážku ve dvouhře, náladu si spravila ve čtyřhře. Na tamním turnaji ITF W40 získala třetí letošní trofej. Titul slaví také Michaela Bayerlová na patnáctce v Telde.

Valentová chtěla v Gruzii útočit na svůj další double, tentokrát se jí ale ve dvouhře nevedlo tak, jak si představovala. Poté, co zvládla úvodní dvě kola a prodloužila svou vítěznou šňůru na neskutečných 21 utkání, tak ve čtvrtfinále trochu překvapivě padla s Evjalinou Laskevičovou po setech 2:6, 6:2, 5:7.

Svůj pobyt v gruzínské Lopotě však přesto zakončila na vítězné vlně. K tomu jí pomohla hlavní soutěž ve čtyřhře, kterou absolvovala po boku Slovenky Viktórie Hrunčákové. Česko-slovenská dvojice úspěšně prošla turnajem až do finále, v němž deklasovala po setech 6:2, 6:1 Nagi Hanataniovou z Japonska a Urszulu Radwaňskou z Polska.

Valentová tímto vítězstvím získala už třetí deblovou trofej v této sezoně a dohromady svůj čtvrtý titul ze čtyřhry. Zároveň natáhla svou vítěznou šňůru na osm zápasů, když navázala na triumf z Říčan, kde v polovině března vyhrála po boku krajanky Gabriely Knutsonové.

Bayerlová vyhrála titul v Telde
Vítěznou radost si prožily v pátek také Michaela Bayerlová a Nizozemka Stephanie Judith Visscherová, které vyhrály patnáctku ve španělském Telde. Na turnaji ITF porazily ve finále Tilwith Di Girolamiovou a Sarah van Ernstovou 6:4, 6:2.

Pětadvacetiletá česká tenistka vybojovala svůj osmý deblový titul na okruhu ITF World Tennis Tour.

Barnat s Lánikem vyhráli turnaj v Antalyi
Jiří Barnat a Slovák Tomáš Lánik vyhráli i druhý společný turnaj v řadě. Česko-slovenská dvojice navázala na titul z minulého týdne a opět vybojovala v turecké Antalyi titul. V sobotním finále porazili Barnat s Lánikem Dinka Dineva a Matthiase Ujvaryho 6:4, 6:1.