Bývalá světová sedmnáctka se po 15 měsících vrátila na okruh. Po jednom zápasu je Američan opět zraněný

- Jan Vojkůvka

Když tělo stávkuje, profesionální kariéru to ničí. Své o tom ví Američan Reilly Opelka, k němuž je osud velmi krutý. Bývalý sedmnáctý hráč světa se tento týden vrátil na domácím challengeru v Charlottesville do akce, zvládl však odehrát jen jeden zápas a znovu je zraněný. Do osmifinále už nenastoupil.

Šestadvacetiletý Opelka nehrál soutěžní utkání od loňského srpna, kdy prohrál osmifinále ve Washingtonu s Nickem Kyrgiosem. Od té doby marodil se zraněnou kyčlí, se kterou musel na operaci. Když už to vypadalo, že se po více než roce vrátí v říjnu na okruh, v tréninku si pro změnu poranil zápěstí, a tak svůj comeback znovu odložil.

Další odklad naštěstí už nebyl moc dlouhý, a tak se Opelka představil tento týden na challengeru v Charlottesville. Na divokou kartu startující Američan porazil svého krajana a osmého nasazeného Tennyse Sandgrena ve dvou setech 6:4, 7:5 a k vítězství si více než dvoumetrový čahoun pomohl 23 esy.

Vše vypadalo skvěle, zalité sluncem. Jenže po zmíněném utkání se začalo znovu ozývat Opelkovo tělo. A Američanův plán, že si do konce sezony střihne pár challengerů, aby se připravil na nadcházející rok, vzal rázem za své.

Kvůli zranění ramene se odhlásil ještě před osmifinálovým zápasem se svým krajanem Aidanem Mayem. Další rána pro už tak dost zkoušeného rodáka z Michiganu, jemuž zranění doslova bortí jeho profesionální kariéru.

Jak dlouho bude vítěz čtyř turnajů ATP mimo hru, není v tuto chvíli jasné. Může se ukázat, že se Opelka kvůli bolestem ramene odhlásil spíše z preventivních důvodů. Stejně tak se ale může ukázat, že se jeho absence znovu protáhne a v dalších týdnech na severoamerickém kontinentu hrát nebude.