Dominance ve druhém setu. Krejčíková vstoupila do Čeng-čou osmifinálovou výhrou

- Jan Vojkůvka

Sedmá nasazená Barbora Krejčíková, která měla v čínském Čeng-čou v úvodním kole volný los, zvládla vstup do turnaje v osmifinále na jedničku. Ve čtvrtek si poradila s Chorvatkou Petrou Martičovou za necelou hodinu a půl po setech 7:5, 6:1.

Krejčíková, které se povedlo v polovině září vyhrát turnaj v San Diegu, čímž dokonale přerušila nevyvedené období se čtyřmi porážkami v řadě, dorazila do Čeng-čou po zklamání, jenž zažila v Pekingu. V úvodním kole tamní tisícovky prohrála s mladičkou Mirrou Andrejevovou a přišla i o teoretickou naději na účast v singlu Turnaje mistryň.

Po přesunu do Čeng-čou se ale opět dostala do vítězné ráže. Chorvatku Petru Martičovou, s níž letos prohrála ve dvou setech na antuce v Madridu, totiž stejným poměrem dokázala na betonové akci porazit.

Ač v prvním setu česká tenistka neudržela vedení 3:1 a nechala soupeřku skóre dorovnat, přílišné drama nepřipustila. V jedenácté hře prorazila Martičové znovu podání, úspěšně dopodávala a ve druhém setu už dominovala. Soupeřku obrala hned třikrát o servis a duel zakončila šňůrou čtyř získaných gemů.

V osmifinále tak pošetřila poměrně důležité síly, které se jí rozhodně budou v dalším kole hodit. V pátečním čtvrtfinále si Krejčíková zahraje s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou a pokusí se jí oplatit porážku z letošního Roland Garros, kde s ní vypadla hned v prvním kole.