Silný moment US Open: Strýcová podpořila parťačku Vondroušovou

- Radek Štohl

Letošní US Open je znovu o Češkách, kterým se nadmíru daří. Ve výborné formě mimo jiné hraje vítězka Wimbledonu Markéta Vondroušová, která se ve dvouhře probojovala už do čtvrtfinále.

Do stejné fáze závěrečného grandslamu sezony chtěla projít také v ženské čtyřhře, ve které bojovala po boku loučící se Barbory Strýcové. Vše ale zhatily zdravotní problémy Vondroušové, kterou trápí bolavý loket. Vinou toho se rozhodla odstoupit z deblové soutěže.

„Na Wimbledonu ode mne nikdo nečekal, že dojdu až pro titul. Tady jsem chtěla hrát hlavně kvůli Báře. Nicméně, když se člověku nedaří, tak debly pomáhají. Moc mě mrzí, že se musíme z turnaje vyndat. Zdraví je ale přednější a singly jsou pro mě důležitější. Musím se nad tím zamyslet, turnajů je fakt hodně a je to náročné,“ vysvětlila devátá singlistka světa.

Vondroušová měla před sebou velmi těžkou volbu, pro Strýcovou je letošní US Open posledním turnajem kariéry. Byla to právě zkušenější tenistka, která v útrobách areálu šla obejmout rodačku ze Sokolova.

Další slova už není potřeba dodávat...