Strýcová získala ocenění za životní grandslam! Bodovala i další Češka

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová vyhrála červencovou anketu organizace WTA o největší tenisový průlom za daný měsíc. Semifinalistka Wimbledonu vyhrála na základě hlasů od fanoušků. Mezi elitní čtveřicí se v této kategorii umístila na třetím místě další Češka – Karolína Muchová.

Barbora Strýcová se dočkala malé odměny za vynikající výkony v All England Clubu. Zkušená Češka vyhrála anketu WTA o největší tenisový průlom za měsíc červenec. O pořadí rozhodující samotní fanoušci pomocí hlasování na webu organizace WTA. 

Třiatřicetiletá Češka prožila ve Wimbledonu životní turnaj, když prošla poprvé v kariéře do singlového semifinále na grandslamové půdě. Poté Strýcová vše korunovala ve čtyřhře, ve které triumfovala po boku Tchajwanky Sie Su-Wej a získala premiérovou grandslamovou trofej.

O hlasy fanoušků usilovala také Karolína Muchová, která obsadila třetí místo. Mladá Češka si zahrála ve Wimbledonu poprvé v kariéře grandslamové čtvrtfinále. Na nejslavnějším turnaji světa si připsala mimo jiné skalp krajanky Karolíny Plíškové.

Barbora Strýcová je již druhou Češkou v této sezoně, která ovládla anketu o největší tenisový průlom za daný měsíc. V květnu získala nejvíce hlasů Markéta Vondroušová, finalistka Roland Garros.

Největší tenisový průlom za měsíc červenec:
1. BARBORA STRÝCOVÁ
2. Jelena Rybakinová (KAZ)
3. KAROLÍNA MUCHOVÁ
4. Fiona Ferrová (FRA) 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

WIMBLEDON CHAMPIONS!! ?

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Čec 14, 2019 v 2:52 PDT