WTA

Plíšková zažívá nejlepší rok v životě! Panuje spokojenost, pochvaluje si

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková uzavřela po Wimbledonu první polovinu letošní sezony, která byla pro světovou trojku nadmíru úspěšná. Dokonce nejlepší v kariéře! „Určitě panuje spokojenost z pohledu počtu získaných bodů,“ pochvaluje si česká tenisová jednička, která letos opanovala již tři turnaje.

Brisbane – tvrdý povrch, Řím – antuka, Eastbourne – tráva. Z těchto podniků si Karolína Plíšková odvezla v tomto roce titul a potvrdila tak svou tenisovou komplexnost.

K těmto výsledkům musíme připočíst ještě finále v Miami, semifinále na Australian Open a čtvrtfinále v Dubaji a Indian Wells. Suma sumárum, Karolína Plíšková zažívá zatím nejlepší sezonu v životě! 

„Určitě panuje spokojenost z pohledu počtu získaných bodů a samozřejmě i z pohledu hry, kterou jsem předváděla na některých turnajích,“ pochvaluje si Plíšková, která vévodí žebříčkům nastřílených es a úspěšnosti prvního podání. 

Světová trojka si v první polovině letošní tenisové sezony připsala 4166 bodů, čímž překonala i dosud nejúspěšnější půl rok před dvěma lety. Tehdy si mj. díky triumfům v Brisbane, Dauhá a Eastbourne vybojovala 3827 bodů.

Snová sezona lounské tenistky může nadále pokračovat, jelikož bude na zámořských turnajích před US Open (Toronto a Cincinnati, pozn. red.) obhajovat do žebříčku „jen“ 121 bodů. Na betonu má navíc Plíšková dlouhodobě kvalitní výsledky.

„Na začátku srpna bude následovat přesun na Rogers Cup v Torontu, klání v Cincinnati a následně grandslamové US Open,“ přiblížil manažer Michal Hrdlička plán Plíškové na další týdny. 

Světová trojka pořádala v minulém týdnu v Praze vlastní tenisový kemp. Ve středu se již s trenérkou Conchitou Martinézovou přesunula letecky do Toronta.

Kompletní porovnání první poloviny sezony Karolíny Plíškové v letech 2017 a 2019 najdete ZDE.