Denní menu, 27.7.2019: Voráčová slaví výhru na okruhu WTA. Dva Češi získali deblový titul

- Radek Štohl

Kratší, přesto zajímavý program čekal v sobotu na české hráče. Ve finále v Palermu se představila Renata Voráčová, která vybojovala druhý titul sezóny, z kategorie WTA první po dvou letech. Na podniku Advantage Cars Prague Open bylo k vidění domácí semifinále ženské dvouhry, ve kterém uspěla Denisa Allertová. Lucie Hradecká s Johanou Markovou nezvládly finále čtyřhry.

NA ROZJEZD

11:30

V PRAZE USPĚLA JEN ALLERTOVÁ: Sobotní program na turnaji Advantage Cars Prague Open je minulostí. Do finále ženské dvouhry se probojovala Denisa Allertová, která porazila Anastasii Zaryckou 6:4, 6:1. V zápase o titul čtyřhry se nedařilo českým tenistkám Lucii Hradecké a Johaně Markové, které nestačily na třetí nasazený pár Dascaluová, Serbanová dvakrát 4:6.

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

 

HLAVNÍ CHOD

22:00

VORÁČOVÁ ZÍSKALA PRVNÍ LETOŠNÍ TITUL WTA: Česko-švédská dvojice Renata Voráčová, Cornelia Listerová dotáhla svou pouť turnajem v Palermo až k zisku prvního titulu na okruhu WTA v této sezoně. Zatímco Voráčová slaví po dvou letech v této kategorii, Listerová získala premiérovou trofej na nejvyšší úrovni. Ve finále Voráčová s Listerovou porazily gruzínsko-nizozemský pár Gorgodzeovou a Rusovou 7:6(2), 6:2.  Listerová (SWE), Voráčová x Gorgodzeová (GEO), Rusová (NED) 7:6(2), 6:2

 

A KDO NEMÁ DOST...

13:00

DETIUC ZÍSKALA TŘETÍ TITUL ZE ČTYŘHRY V ŘADĚ: Anastasia Detiuc a její deblová parťačka Amina Anšbaová na podniku kategorie ITF World Tennis Tour v Moskvě potvrdily roli nejvýše nasazeného páru ve čtyřhře. Česko-ruská dvojice ve finále porazila druhý nasazený pár Kremenová, Makarovová 6:2, 6:4. Favoritky během čtyřiašedesáti minut jen jednou ztratily servis, za stavu 4:4 ve druhém setu se jim však vydařil rebrejk, po kterém dopodávaly zápas do vítězného konce. Detiuc tak potřetí za sebou vyhrála turnaj ve čtyřhře. – Anšbaová (RUS), Detiuc x Kremenová (BLR), Makarovová (RUS) – 6:2, 6:4

Češi v akci

Poljak slaví druhou deblovou trofej sezóny (6:3, 6:4)
David Poljak ve čtvrtém deblovém finále sezóny získal druhý letošní titul. Český tenista a jeho parťák ve čtyřhře Ivan Liutarevič v závěrečném utkání porazili ruskou dvojici Džanašija, Sabanin 6:3, 6:4. V průběhu celého zápasu nečelili jedinému brejkbolu, sami na returnu využili dvě šance z patnácti.

Bayerlová po desíti měsících postoupila do finále dvouhry (6:4, 6:2)
Michaela Bayerlová (622.) se poprvé od loňského září probojovala do finále dvouhry. Dvacetiletá tenistka na turnaji nižší kategorie v norském Sandelfjordu neztratila set ani v semifinále proti domácí Astrid Wanji Bruneové Olsenové (-), kterou porazila 6:4, 6:2.

Jiroušek druhé finále nevybojoval (1:6, 3:6)
Tomáš Jiroušek (-) ve svém prvním letošním a celkově třetím semifinále dvouhry neuspěl. Devatenáctiletý Čech v zápase o finále rakouského Welsu prohrál s prvním nasazeným Alexanderem Erlerem (622.) 1:6, 3:6. Jiroušek během zápasu čtyřikrát ztratil servis, na returnu nevyužil ani jeden ze sedmi brejkbolů.

ATP/WTA

Palermo Ladies Open (ženy, ITA, 250 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Voráčová, Listerová (SWE) – Gorgodzeová (GEO), Rusová (NED) 7:6(2), 6:2

ITF World Tennis Tour
Advantage Cars Prague Open by Moneta Money Bank (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry žen
DENISA ALLERTOVÁ (326.) – ANASTASIA ZARYCKÁ (231.) 6:4, 6:1

Finále čtyřhry žen
HRADECKÁ, MARKOVÁ – Dascaluová (ROU), Serbanová (CYP) 4:6, 4:6

Moscow Open 2019 (ženy, RUS, 25 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Anšbaová (RUS), DETIUC – Kremenová (BLR), Makarovová (RUS) 6:2, 6:4

Sandefjord Open (ženy, NOR, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Astrid Wanja Bruneová Olsenová (NOR, -) – MICHAELA BAYERLOVÁ (622.) 4:6, 2:6

ITF World Tennis Tour Wels 2019 (muži, AUT, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Alexander Erler (AUT, 622.) – TOMÁŠ JIROUŠEK (-) 

Telavi Open (muži, GEO, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Liutarevič (BLR), POLJAK – Džanašija, Sabanin (oba RUS) 6:3, 6:4