Vondroušová vyrazila na fotbal do Plzně. Viktorce fandím, byla jsem tu už jako malá, vzpomíná

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová zavítala v úterý do Plzně do Doosan Areny na zápas druhého předkola Ligy mistrů mezi domácí Viktorií a řeckým týmem Olympiakos Pireus. Finalistka letošního Roland Garros se dočkala před zápasem slavnostního přivítání a potlesku zaplněných tribun. „Zápasy Viktorky sleduji v televizi a klukům fandím,“ říkala tenistka v následném rozhovoru.

Finalistka letošního Roland Garros využila volna a v úterý vyrazila s rodinou a kamarádkou Miriam Kolodziejovou do Plzně, kde se hrál zápas druhého předkola Ligy mistrů mezi domácí Viktorii a řeckým týmem Olympiakos Pireus.

Vondroušovou přivítala před úvodním výkopem takřka zaplněná Doosan Arena. Dvacetiletá tenistka dostala od Adolfa Šádka a Tomáše Paclíka kytici a památeční dres.

Česká fedcupová reprezentantka poté poskytla rozhovor klubové televizi. „Já jsem tady v Plzni byla na fotbale jednou jako malá. Od té doby už jsem se sem bohužel nedostala. Zápasy ale sleduji v televizi a Viktorce fandím,“ povídala Vondroušová.

Viktoria čelila řeckému soupeři. Má Markéta Vondroušová také zkušenosti s řeckým tenisem? „Máme na okruhu Marii Sakkariovou, ale s tou jsem ještě nehrála,“ zapátrala v paměti. „Určitě budeme fandit. Mám tady rodinu, takže se moc těšíme,“ říkala Vondroušová před zápasem.

Viktoria Plzeň uhrála s Olympiakosem Pireus bezbrankovou remízu. O postup do třetího předkola Ligy mistrů si zahrají Západočeši v odvetě příští týden v Řecku.

Rozhovor s Markétou Vondroušovou od 0:38.


Galerie