Jen se zaprášilo! Bylo to fajn od prvního míče, libuje si Kvitová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Petra Kvitová je na letošním Wimbledonu k nezastavení. I svůj třetí zápas ovládla bez ztráty setu, tentokrát její přesnou agresivní hru odnesla Magda Linetteová. Česká tenistka se tak může těšit na pondělní bitvu o čtvrtfinále.

Na kurtu číslo 2 v All England Clubu se jen prášilo. Petra Kvitová tam totiž v duelu třetího kola Wimbledonu proti Magdě Linetteové trefovala jednu čáru za druhou. Pouhých 69 minut jí stačilo na pohodlnou výhru 6:3 a 6:2. Poprvé od své jízdy za titulem v roce 2014 je na londýnském grandslamu v osmifinále.

„Trvalo to trošku dlouho, ale aspoň vím, že heslo ‚nevzdávat se‘ je docela úderné. Jsem ráda, že jsem to zvládla,“ sympaticky se usmívala Kvitová na tiskové konferenci.

Na zápasovém dvorci však česká lvice působila nekompromisním dojmem – vypálila 23 vítězných úderů, po druhém servisu polské soupeřky získala hned 68 procent výměn, sama při svém podání nenabídla jediný brejkbol.

„Od prvního míče jsem se cítila fajn. Vědět, že se každým zápasem zlepšuju, je super,“ radovala se dvojnásobná wimbledonská vítězka, pro niž je to celkově šesté osmifinále na slavném travnatém turnaji.

A také 101. vítězství na grandslamovém klání. „To ani nevím, je jich nějak hodně. Číslo je to hezké, už jsem asi trošku zestárla,“ culila se devětadvacetiletá Kvitová, které v dnešním utkání obzvlášť psal servis.

„Přitom na posledním tréninku před prvním kolem byl servis tragický. V zápase mi pomohl hodně, dařily se mi i údery zezadu.“

Za takový výkon si Kvitová – a především její stále záhadná levá ruka – zaslouží odpočinek. „V neděli se nic nedělá, budu se toho držet,“ smála se. Pak už ale ve vážnějším tónu dodala, že si každý den volá s doktory. Stále se může stát cokoliv.

Jisté je, že Kvitovou čeká v pondělí nesmírně obtížné osmifinále, v němž narazí na domácí Johannu Kontaovou.

„Pro Johannu je tráva výhodný povrch, především z bekhendu hraje ostré ploché údery,“ vyjádřila se jako vždy se zdravým respektem Kvitová.