Lidi, budu hrát s Nadalem! žasl 16letý mladík. Američana čeká životní zápas

- Radek Štohl

Lepší los si prostě a jednoduše nemohl přát. Když 16letý americký talent Darwin Blanch (1028.) zjistil los tisícovky antukového turnaje v Madridu, kam dostal divokou kartu, tak nemohl uvěřit vlastním očím. Osud mu do úvodního kola prestižní akce vylosoval dnes už legendárního Rafaela Nadala! (512.)

Blanch patří k velkým talentům mužského tenisu. Teprve 16letý mladík se před čtvrt rokem vyšvihl na čtvrté místo juniorského kombinovaného žebříčku, ve kterém mu momentálně náleží 10. příčka.

Mezi dospělými naskočil už před více než dvěma lety, od té doby na této úrovni odehrál 49 zápasů. Absolutně dosud ten největší ho čeká ve čtvrtek, kdy se představí na Masters v Madridu, kde ho čeká domácí Rafael Nadal.

Tomuto losu nemohl uvěřit, což ukázal také na oficiálním instagramovém účtu.

„Lidi, budu hrát s Nadalem!“ napsal na sociální síť krátký, leč velmi výstižný příspěvek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv)

Darwin Blanch má na dosah elitní tisícovku, v žebříčku před ním není nikdo mladší. Narodil se 28. září 2007, tedy v době, kdy Nadal společně s Rogerem Federerem vládli tenisovému okruhu.

Teď mladého Američana a velezkušeného Španěla čeká vzájemná bitva.

„Jsem vážně nadšený, samozřejmě ale budu trochu nervózní,“ přiznal v rozhovoru pro web ATP. „Pokusím se co nejlépe připravit a na kurtu si užít každou vteřinu,“ nemůže se dočkat čtvrtečního střetu.

„Dobře vím, že na zápase bude hodně lidí, budou proti mně. Masters v Miami mi sice pomohlo si trochu zvyknout na tuto úroveň, hrát před takovou kulisou je však vždy něco velkého,“ uvědomuje si Blanch.