Kvitová předvedla nevídanou sérii. Co ti rozhodčí? divila se

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Tenisoví bozi drží nad Petrou Kvitovou stále ochrannou ruku. Česká šampionka ve druhém kole Wimbledonu přehrála dlouho vzdorující Kristinu Mladenovicovou a poprvé od roku 2015 je na svém nejmilejším turnaji ve třetím kole.

Eso, eso, eso a eso! Takovým způsobem získala Petra Kvitová svůj první gem ve druhém kole Wimbledonu proti Kristině Mladenovicové. Čtyřmi nechytatelnými servisy sice jen korigovala na 1:2, přesto jí tento výjimečný počin pomohl.

„Nevím, jestli se mi to vůbec někdy povedlo. Čučela jsem dost. Navíc to přišlo ve výborný moment,“ libovala si spokojená Kvitová, jež později v prvním setu musela odvracet hned tři setboly.

„Dostávala jsem se do toho postupně, od nějakého pátého gemu. Za stavu 3:4 se mi ji nepovedlo brejknout, což mi vzalo hodně energie. Při jejích setbolech jsem to moc neřešila a když jsem jí podání vzala, spadlo to ze mě,“ shrnula Kvitová, jež nakonec zlomila odpor Francouzky a zvítězila 7:5 a 6:2.

Česká lvice je tak po dlouhých čtyřech letech ve třetím kole Wimbledonu. „Před chvílí jsem se to dozvěděla,“ usmívala se šťastná Kvitová, jež kromě solidního výkonu zaujala i svou pozorností.

V prvním setu totiž několikrát využitím jestřábího oka opravila nepozorné rozhodčí. „Jednou nezahlásili velký aut. Bylo to hodně zvláštní, protože to byl aut na obě strany. Kdybych neměla challenge, byla bych nahraná,“ ulevila si majitelka 27 turnajových vavřínů.

Kdo si naopak neoddechl, jsou soupeřky české lvice. Po zvládnutí dvou úvodních kol se Kvitová řadí mezi favoritky Wimbledonu. Velmi důležité je přitom nechat odpočinout poraněnou ruku.

„Nebudu ji zítra pokoušet, má toho dost. Tentokrát na mě létaly mnohem větší rány. Snažím se opravdu hodně odpočívat. Ve dnech volna netrénuju, výjimkou jsou nějaké údery při rozehrávce před zápasem,“ prozradila šampionka Wimbledonu z let 2011 a 2014, kterou sem tam přepadnou i chmurné představy.

„Najednou mi skočí do hlavy, že mi může hrozit skreč. A nevím, jak se z toho vymanit. Chvilku mi trvá, než o tom přestanu přemýšlet,“ zakončila Kvitová.