WTA

Chlad i vítr. Podmínky byly těžké, uznala Plíšková po úspěšném vstupu

- Twitter:

Teprve potřetí se Karolína Plíšková dočkala římské výhry. Sedmadvacetiletá tenistka na úvod prestižního turnaje neztratila set s nevyzpytatelnou Ajlou Tomljanovicovou, proti úterní soupeřce viděla jednoznačný klíč k úspěchu. „Byla jsem trpělivější," nechala se slyšet po zápase.

Podniku Internazionali BNL d'Italia se česká hráčka účastní popáté v kariéře. Při předchozích účastech však moc úspěšná nebyla.

Sezóna 2015 – 1. kolo. (bez výhry)

Sezóna 2016 – 1. kolo. (bez výhry)

Sezóna 2017 – Čtvrtfinále. (dvě výhry)

Sezóna 2018 – 2. kolo (bez výhry)

Na vítěznou vlnu se tak opětovně snaží dostat na letošní akci. Ve druhém kole se jí to podařilo, Ajlu Tomljanovicovou porazila dvakrát 6:3. Výsledek se přitom narodil za dvaasedmdesát minut.

„Ačkoliv se hrálo v těžkých podmínkách, byl to z mé strany dobře odehraný zápas," hodnotila Plíšková postup do osmifinále, v němž se utká z lepší z Američanek Madison Keysová (14. místo světa) – Sofia Keninová (37.).

„Nad areálem byl silný vítr, bylo chladno, kvůli čemuž jsme nebyly schopny ukázat náš nejlepší tenis. Hrála jsem však o trochu lépe. Lépe jsem také servírovala, což mi pomohlo k výhře," řekla po zápase aktuálně sedmá tenistka dvouhry, kterou na začátku antukové části sezóny trápilo virové onemocněním. Ještě před úvodním zápasem v Římě však uvedla, že podle posledních výsledků by měl být virus již pryč

S lepším pocitem tak mohla vstupovat do prestižního turnaje, v jehož úvodu si pomohla patnácti vítěznými údery, zatímco vytvořila sedmnáct nevynucených chyb. Ajla Tomljanovićová v daných statistikách zaostávala, poměr na jejím kontě byl 12:31. Po druhém servisu ke všemu získala jen devětadvacet procent fiftýnů.

„Podání bylo klíčem celého úspěchu. Až moc chybovala, na druhé straně jsem byla trpělivější. Zůstávala jsem ve výměnách, kdežto ona se příliš vyhazovala. První kolo je pokaždé obtížné, na zdejším místě dvojnásobně. V Římě se mi zatím úplně nedařilo, takže je skvělé, že mi vyšlo projít dále," zakončila Plíšková.