Konečně zdravá? Plíšková je zpátky v plném tréninku

- Petr Sumbal

Karolínu Plíškovou v posledních týdnech trápil virus, který ji znemožňoval naplno trénovat a brzdil ji i v zápasech. Všem problémů by ovšem už měl být konec, jak sama tenistka prozradila na sociálních sítích: „Dnes jsem dostala podrobné výsledky testů a vypadá to, že virus je pryč!“ vzkázala radostně fanouškům na svém facebooku.

Zdravotní problémy začala pociťovat bývalá světová jednička Plíšková už v únoru a vrcholit začaly po březnovém finále v Miami. Následně Plíšková zahájila antukovou sezonu ve Stuttgartu, kde vypadla hned v prvním kole, poté právě ze zdravotních důvodů vynechala J&T Banka Prague Open a naposledy vypadla ve druhém kole v Madridu a neobhájila tak body za loňské semifinále.

Na dalším turnaji v Říme už by Plíšková měla nastoupit konečně v plné síle. „Dnes jsem dostala podrobné výsledky testů a vypadá to, že virus je pryč! Konečně tak můžu začít naplno makat. Těším se na další zápasy už tady v Římě, kde nastoupím i ve čtyřhře s Julií Görgesovou,“ prozradila česká dvojka.

V prvním kole dvouhry bude mít Plíšková jakožto čtvrtá nasazená volný los a následně se utká s Australankou Aljou Tomljanovičovou, se kterou má pozitivní bilanci 2:1, nebo s hráčkou z kvalifikace.