Kvitová zavítá po třech letech na římskou antuku. Plíšková se vrací na místo činu

- Jan Havlovic

Pořadatelé turnaje v Římě zveřejnili v pátek očekávanou startovní listinu, která obsahuje celkem 43 jmen. Do hlavního italského města se chystá i čtveřice Češek – Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová. Na italské antuce plánuje účast všech 43 nejlepších hráček ve světovém žebříčku.

V Římě to bude v tomto roce vskutku hvězdná tenisová podívána. Na letošní ročník Internazionali BNL d’Italia je přihlášeno prvních 43 nejlepších tenistek světa – včetně čtyř českých hráček!

Aktuální světová trojka Petra Kvitová se představí římskému publiku poprvé po třech letech. V loňském roce se musela dvojnásobná grandslamová šampionka odhlásit kvůli náročnému programu, když triumfovala na turnajích v Praze a v Madridu. Tentokrát by Kvitová neměla v Římě chybět, jejím dosavadním maximem na místní antuce jsou čtvrtfinálové účasti z let 2012 a 2015.

Do slunné Itálie dorazí také Karolína Plíšková, která nemá na Řím příliš dobré vzpomínky. V loňském roce měla bývalá světová jednička incident s polskou rozhodčí a z frustrace zničila obložení umpirové židličky. Plíšková tehdy vypadla již ve druhém kole, a tak bude letos obhajovat minimum bodů.

Kromě dvou nejlepších českých tenistek budou v Římě startovat i Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová, která je aktuálně poslední účastnicí v hlavní soutěži. Kvalifikačním bojům by se mohla případně vyhnout Barbora Strýcová, která je třetí pod čarou.

Kompletní startovní listinu turnaje v Římě najdete ZDE