Plíšková nebývale vybouchla! Raketou rozmlátila židličku rozhodčí

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková vypadla na turnaji v Římě už ve druhém kole. Daleko více se však mluví o tom, co se stalo krátce po konci zápasu. Česká jednička totiž byla frustrovaná z chybného rozhodnutí umpirové rozhodčí, a tak raketou zničila obložení její židle. Situace se začala rychle šířit mezi tenisovými fanoušky.

Duel Karolíny Plíškové s Řekyní Marií Sakkariovou nabídl dramatickou bitvu. Ta vyvrcholila v závěru rozhodující sady. Česká jednička zahrála za stavu 5:5, 40:40 úder, po kterém míček dopadl, dle záběr kamer, na čáru. Umpirová rozhodčí však zahlásila míček jako aut. 

Řecké tenistce tak připadl brejkbol, který následně využila. Frustrovaná Plíšková poté celé utkání ztratila a svou zlost si vylila krátce po konci utkání na lavičce umpirové rozhodčí. Nejdříve odmítla „nepřítelkyni“ podat ruku a pak se česká tenistka agresivně pustila do obložení židle, na které rozhodčí seděla. 

Zloba Plíškové překvapila i její soupeřku Sakkariovou, která zůstala raději strnule stát u sítě, než Plíšková dílo dokončila.

Video z tohoto incidentu se začalo velmi rychle šířit mezi tenisovými fanoušky. Lze očekávat, že Plíšková dostane za nevhodné chování pokutu.