Česká tenisová elita míří do Kalifornie! Na pátém grandslamu nebudou chybět Kvitová s Plíškovou

- Jan Havlovic

Fanoušci tenisu se mají v příštích dvou týdnech na co těšit! V Indian Wells je totiž na programu nabitý turnaj, kterému se přezdívá pátý grandslam. V Kalifornii nebude chybět ani česká tenisová špička v čele s Petrou Kvitovou, Karolínou Plíškovou a Tomášem Berdychem.

Aktuálně nejlepší česká tenisová jednička Petra Kvitová nabere směr Indian Wells v neděli, kdy se vydá na cestu za oceán. Světová trojka se v pátek sešla s novináři, kde se podělila o své dojmy před nabitým turnajem v kalifornské poušti.

Kvitové se v Indian Wells nikdy příliš nedařilo a jejím maximem je čtvrtfinálová účast před třemi lety. V loňském roce došla do třetího kola. „Úplně mi to tam nesedí. Povrch je tam pomalý a divně to skáče,“ říkala Kvitová v pátek po tréninku na tenisové Spartě.

V Indian Wells nebude chybět ani pátá nejlepší hráčka světa Karolína Plíšková. Ta si v Indian Wells zahrála již dvakrát v kariéře semifinále a podobné ambice bude mít po skvělém vstupu do sezony i v tomto roce. Plíšková bude obhajovat body za loňskou čtvrtfinálovou účast.

Z českých tenistek se představí také Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová, které mají účast v hlavní soutěži zajištěnou. Do kvalifikace se přihlásila Marie Bouzková a Kristýna Plíšková, která odehrála v tomto týdnu generálku na challengeru právě v Indian Wells. Další české tenistky se představí také ve čtyřhře.

Na „pátém grandslamu“, jak se turnaji v Indian Wells přezdívá, nebude chybět ani Tomáš Berdych. Česká mužská tenisová jednička bude obhajovat loňskou účast ve třetím kole. Z kvalifikace se zkusí probojovat do hlavní soutěže také Lukáš Rosol.

Ženy – Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kristýna Plíšková (kvalifikace), Marie Bouzková (kvalifikace)
Muži – Tomáš Berdych, Lukáš Rosol (kvalifikace)