Divadlo, Slavia i trénink. Kvitová už vyhlíží turnaje v zámoří. Chci si to hlavně užít, hlásí

- Jan Havlovic

Petru Kvitovou čekají v příštích čtyřech týdnech velké turnaje v Indian Wells a v Miami. Česká tenisová jednička se před odletem do Spojených států amerických sešla v pátek s novináři v Praze po tréninku na tenisové Spartě. Osmadvacetiletá světová trojka míří do zámoří v dobré náladě. „Budu se snažit nemyslet úplně na tenis a užít si i to okolo,“ plánuje Kvitová.

Česká jednička má za sebou fantastické úvodní dva měsíce nové sezony. Velký počet odehraných zápasů se ale projevil také na fyzickém stavu aktuálně nejlepší české tenistky. Po neúspěšném finále v Dubaji Kvitová v nadsázce řekla, že se jí rozpadá tělo.

Proto po návratu do České republiky navštívila i profesora Pavla Koláře. „Byla to spíš taková garanční prohlídka. Narovnání zad, což povoluje celé tělo. Teď už mě nic nebolí,“ řekla Kvitová na pátečním setkání s novináři.

Do zámoří odlétá bez zdravotních komplikací a plná pozitivní energie. Tu Kvitová nabírala také na fotbale, konkrétně na zápase pražské Slavie v Edenu. „Šlo jim to. Měla bych chodit častěji,“ smála se česká tenista, která také vyrazila s kamarádkou Lucií Hradeckou do Divadla Kalich na představení Lady Oskar.

Kvitová se do Indian Wells a Miami těší, zároveň ale dodává, že tyto dva turnaje nepatří mezi její oblíbené. „V Indian Wells mi to úplně nesedí. Povrch je tam pomalý a divně to skáče. V Miami je zase hodně dusno, což není ideální kvůli mému astma,“ vysvětluje. „Záleží také, jak v Miami vyjde počasí. Je také znát, v jakou denní dobu člověk hraje.“

Před velkými turnaji ve Spojených státech si tak světová trojka nedává příliš velké ambice. „Budu se snažit nemyslet úplně na tenis a užít si to i okolo,“ říká. „Budeme bydlet v domečku a máme i auto,“ prozrazuje Kvitová s tím, že by ráda vyrazila někam na výlet.

Úvodní část sezony vyšla české jedničce výborně, když vyhrála turnaj v Brisbane, v Melbourne a v Dubaji došla do finále. „Nedělám z toho žádnou vědu, jede se dál. Nejsem v žádné euforii. Hraju tenis, ten mě baví a potom ať se děje, co se děje,“ dodává uvolněně dvojnásobná wimbledonská šampionka.

Pokud by se Kvitové podařilo vyhrát turnaj v Indian Wells, stala by se poprvé v kariéře světovou jedničkou. „To teď slyším poprvé, takže to už v hlavě mám,“ smála se závěrem.