Čtvrtý titul nepřidá. Oblíbený turnaj Kvitové končí

- Jan Vojkůvka

Kdykoliv mohla, tak Petra Kvitová na svůj oblíbený americký turnaj před US Open přijela. Od roku 2010 vynechala česká tenistka podnik v New Havenu vlastně pouze jednou a to v roce 2011. Letos se však už na Connecticut Open s jistotou nepodívá.

Kalendář WTA přišel o jeden z přípravných turnajů před newyorským grandslamem. Populární Connecticut Open, na kterém zářila v letech minulých zejména Petra Kvitová, se po 21 letech stěhuje.

A nedojde ke stěhování pouze v rámci Spojených států. Naopak, pozice mezi turnaji WTA Premier byla prodána do Číny. Novým dějištěm bude město Čeng-čou, kde se premiérový ročník bude konat od 9. do 15. září 2019, tedy v rámci asijské šňůry.

Radost z toho zajisté nemá ani trojnásobná šampionka z New Havenu Petra Kvitová. Kromě svých titulů v letech 2012, 2014 a 2015 byla rovněž ve finále v roce 2013 a na podniku startovala nepřetržitě od roku 2012. V minulé sezoně rovněž finišovala svou přípravu před US Open v New Havenu a dokráčela do čtvrtfinále.

„Všichni ví, jak moc jsem tento turnaj milovala,“ napsala Kvitová na svůj Twitter.

Během 21 let existence turnaje se v New Havenu prosadily i další Češky. Do finále dvouhry postoupily Jana Novotná (1998), Petra Cetkovská (2011) a Lucie Šafářová (2015). Dva tituly ve čtyřhře tu získala Květa Peschkeová, jeden Lucie Hradecká a vítězkami minulého ročníku se staly Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou.