Nekončící trápení. Siniaková znovu končí v prvním kole, ztratila vedení s kvalifikantkou

- Jan Vojkůvka

Trápení Kateřiny Siniakové na začátku sezony nebere konce. Česká tenistka svou smůlu neprolomila ani v Petrohradu, kde prohrála letos už počtvrté v prvním kole, když nestačila na kvalifikantku Bonaventurovou (4:6, 6:7). Na výhru v hlavní soutěži čeká od října 2018, kdy prohrála ve druhém kole v Lucemburku.

V ruském Petrohradu byla nad síly Siniakové čtyřiadvacetiletá Belgičanka Ysaline Bonaventurová, jež do hlavní soutěže pronikla z kvalifikace. Už v té dokázala přehrát favorizovanou Slovenku Kužmovou, proti Siniakové se však nakopla k ještě lepšímu výkonu a poprvé od srpna 2018 si zahraje osmifinále na turnaji WTA.

Siniaková přitom vstoupila do zápasu skvěle a rychle se ujala vedení 3:0. Poté ale prohrála pět gemů v řadě a s úvodní sadou už nedokázala nic udělat.

Ve druhé sadě dvaadvacetiletá světová jednička ve čtyřhře sice měla své šance, ale do výhody brejku se ve čtvrtém ani šestém gemu nedostala. Když v sedmé hře naopak sama přišla o podání, musela rychle zmobilizovat své síly. Podařilo se jí sice okamžitým rebrejkem srovnat na 4:4, ale to bylo z její strany vše.

Ve zkrácené hře se Bonaventurová rychle dostala do vedení 5:1 a svůj náskok využila k výhře 7:3.

Siniaková prohrála v hlavní soutěži turnaje WTA už pátý zápas v řadě. V kvalifikaci v Sydney sice dokázala vyhrát dva duely, ale ani solidní formu tehdy nepřetavila v úspěch v duelu úvodního kola proti Elise Mertensové.

Další šanci, jak ukončit své trápení, bude mít Češka na turnaji v katarském Dauhá, kde figuruje mezi hráčkami, co se dostanou přímo do hlavní soutěže.