Challenger Trnava: Jebavý titul nevybojoval, s parťákem Bednarekem prohráli dvou setech

- Daniel Kubelka

Český tenista Roman Jebavý se po více než roce může radovat z deblového titulu na challengeru. K turnajovému triumfu mu společně s polským parťákem Tomaszem Bednarkem chybí jediná výhra, kterou se pokusí česko-polský pár dosáhnout proti belgické dvojici Gille, Vliegen. Pokračuje rovněž pavouk dvouhry, po pátečním vyřazení Marka Michaličky však již bez české účasti.

Po více než roce si mohl Roman Jebavý připsat na své konto deblový triumf na challengeru. Společně s Tomaszem Bednarkem mohl svou premiérovou souhru s polským spoluhráčem okořenit ziskem trofeje z Trnavy.

V sobotním finále  česko-polský pár narazil na belgickou dvojici Gille, Vliegen, tedy soupeře, kteří byli papírově nejslabší ze všech, se kterými se doposud česko-polská dvojice na turnaji potkala. V úvodním zápase totiž Jebavý s Bednarkem vyřadili vítěze z Liberce Brazilce Ghema, o kolo dále pak nasazené čtyřky turnaje Elgina s Vasilevským a v pátek si poradili i se silnou rakouskou dvojicí Knowle, Weissborn.

Jenže být papírově nejslabší neznamená být nejslabší na dvorci. Gille s Vliegenem do utkání vlétli skutečně po hlavě, v prvním setu dvakrát sebrali svým soupeřům podání a sami nečelili jedinému brejkbolu. Vyhráli 6:2. Druhý set už byl o něco vyrovnanější. Belgičané sice uskočili do výhody brejku, ale Jebavý s Bednarekem se dokázali vrátit do zápasu. Belgičtí tenisté však dobře rozehraný zápas nepustili, přidali další brejk a vyhráli 7:5.

Hraje se také ještě singl. Prvním finalistou dvouhry se v Trnavě stal Jordi Samper-Montana. Španělský tenista udolal v takřka tříhodinové bitvě Japonce Akiru Santillana ve třech setech, 7:5, 6:7 (4) a 6:4. S ním si o titul zahraje Belgičan Steve Darcis, který svůj duel s Kanaďanem Diezem ovládla dvakrát 6:4.

Semifinále dvouhry

Jordi Samper-Montana (ESP) - Akira Santillan (JPN)  7:5, 6:7 (4), 6:4
Steve Darcis (BEL)[5] - Steven Diez (CAN)[8] 6:4, 6:4

Finále čtyřhry

Gille, Vliegen (BEL) - Bednarek (POL), JEBAVÝ 6:2, 7:5

Challenger Trnava den po dni

12.8. Challenger Trnava: Jebavý se probojoval do finále, Michalička skončil na raketě Diaze

11.8. Challenger Trnava: Michalička zvládl české derby a postupuje do čtvrtfinále

10.8 Challenger Trnava: Boje o čtvrtfinále odkládá déšť

9.8 Challenger Trnava: Michalička otočil duel s Pavláskem, Šátral otočil proti Erikssonovi. Postupuje i Jebavý

8.8 Jebavý se kvalifikoval do hlavní soutěže, Staněk přehrál Blaška

7.8 Jebavý se Salabou vstoupili úspěšně do kvalifikačních bojů