Challenger Trnava: Jebavý se probojoval do finále, Michalička skončil na raketě Diaze

- Daniel Kubelka

Trnavský challenger si již může úspěšně odškrtnout všechny odehrané páteční zápasy, ve kterých se českým tenistům dařilo jen na půl. Nejprve se do finále čtyřhry probojoval Roman Jebavý, jenž společně s Tomaszem Bednarkem z Polska nečekaně porazili druhý nasazený pár Knowle/Weissborn. Na jeho úspěch však nedokázal navázat Marek Michalička, který v pátečním večerním duelu prohrál s osmým nasazeným, Stevenem Diazem.

Český tenista Marek Michalička si před přerušením hráčské kariéry užíval jeden z posledních letošních turnajů. V Trnavě si vybojoval postup mezi nejlepší osmičku hráčů ve dvouhře a ani ve čtvrtfinále proti Kanaďanu Diezovi nemusel být bez šancí. Rodák z Prahy však favorita duelu nepřekvapil a do svého druhého challengerového semifinále se tak letos nepodívá. 

Devětadvacetiletý sympatický hráč vstoupil do třetího challengerového čtvrtfinále v letošním kalendářním roce velice špatně a rychle prohrával 0:4. Malá naděje se naskytla okamžitě, když se Michalička dotáhl na 2:4 a k vyrovnání mu stačil již jediný brejk. Toho se ovšem nedočkal a tak úvodní sadu prohrál v poměru 3:6. Zkušený Čech si začátek druhého setu znovu nepohlídal, když okamžitě v úvodní hře ztratil vlastní servis. Následně se však semifinalistovi challengerového podniku z Ostravy z letošního roku podařilo získat rebrejk, čímž se na chvíli uklidnil. Jenom do stavu 4:4, kdy soupeř s Michaličkou neměl slitování a vzal mu podání. Následně Diaz dokázal tento brejk potvrdit, čímž stvrdil i definitivní výhru v tomto zápase. V zápase, který byl možná pro Marka Michaličku posledním v jeho profesionální kariéře. 


Na Slovensku se zatím velice překvapivě daří Romanu Jebavému. Ten se nejprve z kvalifikace prokousal až do druhého kola ve dvouhře, ve čtyřhře pak utvořil pár s Tomaszem Bednarekem a česko-polské spolupráci se zatím nadmíru daří. V pátečním odpoledním semifinále si dokonce unikátně vytvořený pár vyšláp na druhou nasazenou dvojici Julian Knowle/Tristan-Samuel Weissborn, kterou porazili dvakrát 6:4. Jebavý s Bednarekem si tohoto úspěchu mohou cenit dvojnásobně, Julian Knowle totiž před devíti lety vyhrál US Open.


Čtvrtfinále dvouhry

Hubert Hurkacz (POL)[Q] - Akira Santillan (JPN)  5:7, 5:7
Jordi Samper-Montana (ESP) - Kimmer Coppejans (BEL)[6]  6:0, 7:6 (6)
Steve Darcis (BEL)[5] - Igor Sijsling (NED)[3] 6:1 6:4
Steven Diez (CAN)[8] - MAREK MICHALIČKA 6:3 6:4

Semifinále čtyřhry

Arends, Majchrowicz (NED/POL) - Gille, Vliegen (BEL)  3:6, 6:4, 10:12
Bednarek (POL), JEBAVÝ - Knowle, Weissborn (AUT)[2] 6:4 6:4

11.8. Challenger Trnava: Michalička zvládl české derby a postupuje do čtvrtfinále

10.8 Challenger Trnava: Boje o čtvrtfinále odkládá déšť

9.8 Challenger Trnava: Michalička otočil duel s Pavláskem, Šátral otočil proti Erikssonovi. Postupuje i Jebavý

8.8 Jebavý se kvalifikoval do hlavní soutěže, Staněk přehrál Blaška

7.8 Jebavý se Salabou vstoupili úspěšně do kvalifikačních bojů