Challenger v Trnavě: Jebavý se Salabou vstoupili úspěšně do kvalifikačních bojů

- Jan Vojkůvka, Radim Sochor

Zatímco turnaj Challenger Tour v Liberci vrcholí víkendovými semifinálovými a finálovými duely, na Slovensku v Trnavě bude zahájena kvalifikace na další z řady česko-slovenských challengerů, na nichž nebudou chybět redaktoři Tenisového světa, aby pro vás zprostředkovali nejčerstvější informace přímo z centra dění.

Do kvalifikačních bojů se v Trnavě podívala dvojice Roman Jebavý a Libor Salaba. Oba hráči se budou pokoušet prokousat tříkolovým mini-turnajem ve snaze dostat se do hlavní soutěže a urvat pro sebe body do žebříčku za úspěšné kvalifikování do turnaje.

Roman Jebavý už má první kvalifikační kolo za sebou. Soupeřem mu byl specialista na čtyřhru Tomasz Bednarek z Polska, který nekladl příliš tuhý odpor a český tenista poměrně rychle zvítězil 6:3, 6:1.

„Zápas byl nepříjemný. Dnes hodně fouká vítr, bylo to takové divoké. První set jsme se trochu tahali. Jakmile jsem ho brejknul, tak ho trochu pohltil vítr a pak už to bylo jednoduché,“ hodnotil utkání Jebavý.


Libor Salaba napodobil svého kolegu a rovněž dokázal projít přes první kolo kvalifikace. V cestě mu stál turecký tenista Sarp Agabigun, avšak odolávat dlouho nedokázal. Český tenista využil zkušeností a přehrál o pět let mladšího tesnistu hladce 6:1, 6:3. Postupuje tak do dalšího kola kvalifikace.

„Zápasová úroveň byla špatná, neboť foukal dosti vítr. Bylo v něm hrozně chyb. V prvním setu to pro soupeře bylo bez šance, ve druhém jsem vedl 2:0, poté to bylo rázem 2:3, ale nakonec jsem psychické síly zmobilizoval a vyhrál jsem,“ radostně dodal po zápase Libor Salaba.

Slovák David Damian Brna nestačil na Pedra Martineze Portera za Španělska a po výsledku 3:6, 6:4, 3:6 vypadl. „Myslím si, že mi to nešlo v prvním setu na síti. Do druhého setu jsem šel naplno a podařil se mi závěr. Ve třetím setu on věděl co dělá, hrál svoji hru, já jsem se pokoušel tvořit, ale soupeř byl zkušenější a bylo to vidět,“ hodnotil Brna.


1. kolo kvalifikace
Ergi Kirkin (TUR) - Danylo Kaleničenko (UKR) 2:6, 0:6
David Pichler (AUT) - Maxmilian Neuchrist (AUT) 6:3, 6:3
Scott Puodziunas (AUS) - David Pel (NED) 2:6, 4:6
Grzegorz Panfil (POL) - Marcin Gawron (POL) 3:6, 1:6
Juan Lizariturry (ESP) - Michail Elgin (RUS) 6:4, 7:6
Carlos Taberner (ESP) - Adam Majchrowicz (POL) 6:3, 6:0
Arťom Dubrivnyj (RUS) - Markus Eriksson (SWE) 3:6, 5:7
ROMAN JEBAVÝ - Tomasz Bednarek (POL) 6:3, 6:1
Attila Balazs (HUN) - Filipp Kekerčeni (UKR) 6:4, 6:3
Pedro Martinez Portero (ESP) - David Damian Brna (SVK) 6:3, 4:6, 6:3
Hubert Hurkacz (POL) - Tristan-Samuel Weissborn (AUT) 2:6, 7:6, 7:6
Sander Arends (NED) - Andrej Vasilevskij (BLR) 7:5, 6:1
Lukáš Klein (SVK) - Carl Soderlund (SWE) 5:7, 6:2, 6:3
Sarp Agabigun (TUR) - LIBOR SALABA 1:6, 3:6
Geoffrey Blancaneaux (FRA) - Milos Sekulič (SWE) 6:3, 6:2