Kvitová reaguje prohlášením na zkreslené informace bulvárních médií

- Filip Lefenda

Krajský soud v Brně zahájil toto pondělí projednávání případu předloňského napadení tenistky Petry Kvitové, z něhož je obžalovaný třiatřicetiletý recidivista Radim Žondra. Kolem případu se v posledních dnech objevily v některých bulvárních médiích zkreslené informace zpochybňující hráččinu výpověď. Kvitová na ně reaguje prohlášením.

„V reakci na dění v uplynulém týdnu a některé zkreslené informace, které se objevily ve sdělovacích prostředcích, bych ráda sdělila, že jsem připravena bezezbytku spolupracovat s Krajským soudem v Brně a udělat vše, co je třeba k nezávislému a nezpochybnitelnému rozhodnutí soudu ve věci mého přepadení,“ píše se v prohlášení české tenisové jedničky, jež byla předloni v prosinci přepadena a pořezána ve svém prostějovském bytě.

„S Krajským soudem v Brně jsme v kontaktu a hledáme vhodný termín k úkonům, které bude třeba, na základě rozhodnutí soudu, provést,“ uvádí dále osmadvacetiletá Kvitová, která v minulosti odentifikovala jako pachatele třiatřicetiletého Radima Žondru, jemuž hrozí až dvanáct let odnětí svobody. Ten však vinu popírá.

„Na další otázky, které se týkají mého přepadení a probíhajícího soudního jednání, nebudu s ohledem na výše uvedené dále odpovídat. Děkuji za pochopení, respektování tohoto prohlášení a těším se v pondělí na viděnou na srazu fedcupového týmu,“ dodala vítězka pěti letošních podniků na okruhu WTA závěrem.