Brány finále zůstaly zavřené. Plíšková udělila kanára, pak drtivě prohrála

- Jan Vojkůvka

Lépe mít rozehrané semifinále nemohla. Karolína Plíšková vedla nad Američankou Sloane Stephensovou už 6:0, 2:0. Pak se ale něco zlomilo. Od té chvíle uhrála česká tenistka jen tři gemy a pouze jeden na servisu. Před svou soupeřkou se musela sklonit a prohrála 6:0, 4:6, 1:6.

První set Plíšková vyhrála za 32 minut. Byla to suverénní jízda. Na servisu se sice dostala i do drobných problémů, ale v klíčových okamžicích ji vždy podržel. Stejně tak na začátku setu druhého.

Pak se ale něco zlomilo. Američanka, jež v základní skupině vyhrála všechny tři zápasy, začala své šance proměňovat. Jeden proměněný brejkbol, poté druhý. Klíčové míčky jednotlivých gemů se připisovaly na konto Stephensové jeden za druhým.

Plíšková si od stavu 6:0, 2:0 udržela jen jednou servis, konkrétně v deváté hře druhého setu. Další dva gemy uhrála na returnu. A prohrála sedmkrát podání! Stephensová měla fantastickou úspěšnost brejkbolů, kterých využila 7 z 12.

Američanka ve druhém dějství otočila z 0:2 na 3:2 s výhodou brejku. O tu sice záhy přišla a nechala soupeřku srovnat na 3:3, ale hned v dalším gemu prorazila Plíškové opět podání a druhý set doservírovala.

V rozhodující sadě opět začala brejkem. Česká tenistka sice čistou hrou na returnu srovnala, ale to bylo z její strany vše. Stephensová uhrála pět gemů v řadě a ukončila pouť české hráčky letošním Turnajem mistryň.