Futures v Piešťanech: Nejedlý s Michnevem postoupili do semifinále

- Jan Vojkůvka, Radim Sochor

V pozicích favoritů nastoupili čeští tenisté k zápasům čtvrtfinále dvouhry ve slovenských Piešťanech. Pavel Nejedlý i Petr Michnev své role potvrdili a zahrají si o postup do finále.

Byly to prakticky hladké postupy. Oba čeští tenisté předvedli soustředěné výkony a během jejich střetnutí nenastal okamžik, kdy by o jejich postupu do semifinále mohly nastat pochyby.

Čtvrtý nasazený Petr Michnev se postavil na dvorec proti francouzskému hráči Corentinu Denollymu, jehož přehrál ve dvou setech 6:3, 6:2, přičemž svému soupeři nepovolil jediný brejk a sám na returnu získal hned třináct příležitostí k průrazu soupeřova servisu, z nichž tři využil. Duel trval pouhých 66 minut a Michnev si zahraje ve svém čtvrtém letošním semifinále. Na první finálovou účast letos prozatím čeká.

„Začátek se mi moc nepovedl a hned mě začal soupeř tlačit. Připomněl se mi zápas z Rakouska, kde jsem s ním prohrál ve třech setech a úplně to bylo jak přes kopírák. Pak jsem si řekl, že do toho musím jít, víc švihat, tlačit ho a asi mi pomohlo, že byl už dost unavený. Musím říct, že mi to dnes dost padalo do kurtu, k lajnám. Byl to z mé strany hodně dobrý výkon,“ těšilo Michneva.

Ani Pavel Nejedlý v souboji kvalifikantů proti domácímu Patriku Némovi nedal svému soupeři příliš nadějí na úspěšný zápas. Po hladce získaném prvním setu 6:1 sice Néma dokázal v druhé sadě uspět i na returnu, ale jeho jediný brejk pouze vyrovnal nabrané manko, když se ztrátou brejku prohrával 0:2. Nejedlý se ke klíčovému zisku soupeřova podání dostal v šesté hře, po níž se ujal vedení 4:2 a zápas bez výraznějších problémů doservíroval. Český tenista si zahraje v semifinále teprve podruhé v sezoně, ale oproti Michnevovi své doposud jediné letošní semifinále přetavil i v postup do boje o titul.

„Důležité momenty jsem vyhrával já, což si myslím, že o zápase rozhodlo. Patrik se do toho snaží chodit, je útočný typ, ale trošku hůře se pohybuje, takže jsem se mu to snažil tlačit do stran,“ hodnotil zápas postupující tenista.

Čtvrtfinále dvouhry
PAVEL NEJEDLÝ (Q) - Patrik Néma (SVK, Q) 6:1, 6:3
PETR MICHNEV (4) - Corentin Denolly (FRA) 6:3, 6:2
Uladzimir Ignatik (BLR, 1) - Filipp Kekerčeni (UKR) 6:3, 6:2
Martin Beran (CAN) - Goncalo Oliveira (POR, 3) 6:3, 3:6, 6:2

Semifinále čtyřhry
MICHNEV, NEJEDLÝ - Kaleničenko (UKR), Pichler (AUT) 2:6, 4:6
Jacq (FRA), Oliveira (POR) - Beran (CAN), Puodziunas (AUS) 6:4, 6:7, 9:11

Slovak F2 den po dni

4.8. Futures v Piešťanech: Nejedlý s Michnevem si zahrají ve čtvrtfinále, Poljak s Kopřivou končí

3.8. Futures v Piešťanech: Nejedlý i Michnev zvládli úvodní kolo, Nouza končí

2.8. Futures v Piešťanech: Kopřiva vyřadil druhého nasazeného, Poljak otočil prohraný zápas

1.8. Futures v Piešťanech: Michnev, Nouza a Nejedlý postoupili do hlavní soutěže

31.7. Futures v Piešťanech: Michnev a Nejedlý suverénně dále

Čtvrteční rozhovory