Futures v Piešťanech: Nejedlý i Michnev zvládli úvodní kolo, Nouza končí

- Daniel Kubelka, Radim Sochor

Trojice českých tenistů, která vstoupila v Piešťanech do úvodního kola hlavní soutěže nezůstala kompletní, neboť Petr Nouze nestačil na Rakušana Walocha. Roli nasazené čtyřky hájil Petr Michnev a uspěl. Pavel Nejedlý jako kvalifikant rovněž zápas zvládl.

Nelehký úkol měl před sebou po úspěšně zvládnuté kvalifikaci Pavel Nejedlý, kterému los postavil do cesty pátého nasazeného Rakušana Lennyho Hampela, jenž si minulý týden zahrál finále a turnaji téže kategorie ve Welsu. Český tenista ale do utkání vstoupil skvěle, když si v první sadě vypracoval vedení 5:2. Na první pokus sice sadu nedopodával, následně nevyužil ani setbol na returnu, ale napodruhé již byl na svém servisu úspěšný. Ve druhé sadě již získal na dvorci jasnou převahu a po výhře 6:4 a 6:2 se může radovat z postupu do druhého kola, v němž se utká s lepším ze souboje mezi Petrem Nouzou a Marcelem Walochem. "Nečekal jsem, že to půjde takhle snadno, nic moc jsem od toho neočekával, šel jsem do toho s tím, že si budu chtít hrát svoji hru a výsledek se potom dostaví. To, že to bylo takhle jednoznačné, je bonus," zhodnotil utkání Nejedlý.

Petr Michnev změnil své turnajové plány a namísto volna se tento týden vydal právě do Piešťan. Jelikož se ale na turnaj nepřihlásil včas, tak musel prvně projít tříkolovou kvalifikací. Tu zvládl bez nejmenších komplikací a v nastoleném trendu zahájil i svou pouť hlavní soutěží. Dnes totiž přehrál Rakušana Davida Pichlera dvakrát 6:2, když čelil pouhým dvěma brejkbolům, ani jednou nepřišel o svůj servis a po prvním podání dokonce ztratil pouhé dva míčky za celý zápas. V osmifinále bude jeho soupeřem Ivan Košec, který dnes v domácím derby ve třech setech předčil Marka Semjana. „Hned v druhém gemu měl soupeř hned tři brejkboly. Hrál jsem hrozně ustrašeně. Poté jsem je ale odvrátil, začal jsem si věřit a začal jsem hrát dobře. Možná až moc dobře,“ dodal po zápase postupující tenista. Michnev dnes čelil soupeři, který ale nebyl úplně fit: „Asi ho něco limitovalo, stěžoval si na pohyb a docela mu to klouzalo. Jeho tenis je postavený na běhání, takže jsem to měl lehčí.“

Petr Nouza v prvním kole hrál s lucky looserem z Rakouska. Zápas byl více než vyrovnaný a trval dvě a půl hodiny. Nakonec ale český tenista kapituloval a po výsledku 6:7, 7:5, 3:6 se s turnajem loučí. Petr vedl v prvním setu v tiebreaku 5:2, avšak nedokázal vedení udržet: „Bylo to 5:2, on poté dvakrát dobře zapodával. Já jsem posléze zariskoval, šel jsem na síť, ale prohodil mě.“ „Bylo to dost vyrovnané, myslím si, že jsem měl hlavně vyhrát první set, kde jsem měl dost šancí. Ve třetím setu jsem si nechal vzít hned první gem a soupeř si to poté hlídal s přehledem,“ hodnotil Nouza.

Slovak F2, Piešťany (muži, antuka, 10 000 USD)

1. kolo dvouhry

Lenny Hampel (AUT) – PAVEL NEJEDLÝ [Q] 4:6, 2:6
PETR MICHNEV [4] – David Pichler (AUT) 6:2, 6:2
Marcel Waloch (AUT)[LL] – PETR NOUZA [Q] 7:6, 5:7, 6:3
Martin Beran (CAN) – Peter Vajda (SVK) 7:5, 6:3
Uladzimir Ignatik (BLR)[1] – David Juráš (SVK)[WC] 6:1, 6:1
Marek Semjan (SVK)[Q] – Ivan Kosec (SVK)[Q] 4:6, 6:4, 2:6
Isa Mammetgulyjev (TKM)[Q] – Tomislav Ternar (SLO)[7] 1:6, 1:6
Petrik Néma (SVK)[Q] – Samuel Benssousan (FRA) 6:3, 7:6
Matěj Maruščák (SVK)[Q] – Lukáš Klein (SVK)[WC] 1:6, 6:4, 4:6

1. kolo čtyřhry

Gostincar, Stosic (SLO)[WC] – Blaško, Fabián (SVK) 4:6, 2:6
Jacq, Oliveira (FRA/POR)[1] – Klec, Rahiminia (GER, SUI) 6:2, 6:0

Slovak F2 den po dni

2.8. Futures v Piešťanech: Kopřiva vyřadil druhého nasazeného, Poljak otočil prohraný zápas

1.8. Futures v Piešťanech: Michnev, Nouza a Nejedlý postoupili do hlavní soutěže

31.7. Futures v Piešťanech: Michnev a Nejedlý suverénně dále

Úterní rozhovory