Vondroušová ukončila sezonu. Trápí ji vleklé zranění

- Jan Vojkůvka

Česká tenisová hvězdička Markéta Vondroušová se v letošním roce už na kurtech neobjeví! Po životní pouti na US Open a neúspěchu v čínském Wu-chanu, kde prohrála jak v kvalifikaci, tak následně i v hlavní soutěži, se rozhodla ukončit sezonu kvůli vleklému zranění třísla.

Vondroušová měla tento týden hrát v Pekingu, ale místo cesty do čínské metropole raději zvolila návrat domů do Prahy. Zde podstoupila vyšetření, které odhalilo natržené tříslo.

Se zraněním třísla přitom laboruje už od dubnového turnaje ve Stuttgartu, po kterém si musela vzít měsíční pauzu. Během již zmíněného US Open, kde dokráčela až do osmifinále, se však zranění obnovilo.

„Moc mě to mrzí a štve. V létě jsme s panem Hřebcem dobře potrénovali a na US Open jsem se na kurtu cítila skvěle,“ uvedla Vondroušová prostřednictvím svého manažera Jana Koukala. „Bohužel bolest se každým zápasem stupňovala a už to dál nešlo. Že končím sezonu už teď je mi samozřejmě líto. Ale nejdůležitější momentálně je, abych tříslo stoprocentně vyléčila a mohla se s trenéry perfektně připravit na příští sezonu.”

Vrcholem letošní sezony bylo pro Vondroušovou, kromě osmifinále na US Open, také semifinále na antuce v Gstaadu nebo osmifinále v Indian Wells. Během roku česká hráčka vypadla z elitní světové stovky, do které se po představení v New Yorku definitivně vrátila a usadila se na 72. příčce světa.