Novoroční lahůdka! V Austrálii dojde na souboj Federera s Williamsovou

- Filip Lefenda

Ne, není to vtip. Legendy bílého sportu, jež dohromady posbíraly celkem 43 grandslamových trofejí, se utkají na Nový rok v Perthu v rámci Hopmanova poháru, kde si proti sobě zahrají po boku svých parťáků smíšenou čtyřhru.

Serena Williamsová bude v týmové soutěži startovat společně s Francesem Tiafoem, Roger Federer pak již tradičně spojí síly s Belindou Bencicovou, s níž bude obhajovat titul z letošního ročníku.

„V Perthu hraji vždy ráda, tamější atmosféru si náramně užívám. Fanoušci jsou opravdu skvělí a přející. Hopmanův pohár mě vždy dokáže skvěle připravit na Australian Open,“ pronesla pro oficiální webové stránky turnaje sedmatřicetiletá Američanka.

„S Francesem jsem ještě nikdy nehrála, letos jsem ho ale párkrát viděla. Má před sebou zářnou budoucnost. Už se na spolupráci s ním těším, bude to velká legrace,“ vysekla krajanovi komplimenty Serena.

To dvacetiletý Tiafoe přiznal trochu jiné pocity. „Už teď jsem extrémně nervózní z toho, že budu hrát zrovna s takovou legendou, jakou je Serena. Jsem si ale jistý, že to nakonec bude v pohodě. Užijeme si to a doufám, že posbíráme i nějaké výhry,“ těší se přeci jen americký talent.

Kromě Spojených států a Švýcarska si 31. ročník Hopmanova pohár, jenž se bude v Perthu konat od 29. prosince do 5. ledna, zahraje i dalších šest týmů. Češi budou druhým rokem po sobě chybět.

Účastníci Mastercard Hopman Cupu 2019

Skupina A

Francie: Lucas Pouille, Alizé Cornetová
Španělsko: David Ferrer, Garbiňe Muguruzaová
Německo: Alexander Zverev, Angelique Kerberová
Austrálie: Matthew Ebden, Ashleigh Bartyová

Skupina B

Velká Británie: Cameron Norrie, Katie Boulterová
Řecko: Stefanos Tsitsipas, Maria Sakkariová
Švýcarsko: Roger Federer, Belinca Bencicová
USA: Frances Tiafoe, Serena Williamsová