Masters v Šanghaji udělil divokou kartu bývalému grandslamovému šampionovi

- Jan Vojkůvka

Po roční absenci se švýcarský tenista Stan Wawrinka opět představí na turnaji ATP World Tour 1000 v čínské Šanghaji. Aby na místním Masters mohl startovat, musel však obdržet divokou kartu. Žebříčkově totiž na podnik nedosáhl. Čínští pořadatelé ovšem na bývalého grandslamového šampiona nezapomněli.

V minulé sezoně Wawrinka musel Šanghaj kvůli problémům s kolenem vynechat, když se zotavoval z operace. Letos však dostane opět příležitost bojovat o zopakování svých čtvrtfinálových výsledků z let 2013 a 2015.

Aktuálně 75. hráč světa se stal prvním hráčem, kterému pořadatelé udělili pro letošní ročník divokou kartu do hlavní soutěže. Švýcar se tak vyhne nevyzpytatelné kvalifikaci.

Tenista, který se po celou sezonu trápí s následky operace kolene, kterou se rozhodl řešit své vleklé problémy, si tak před koncem ročníku zhustil program. Příští týden má startovat v Tokiu, následně se představí právě v Šanghaji a poté poletí na domácí turnaj do Basileje. Ve hře je i Masters v Paříži, kde však musí spoléhat opět na udělení divoké karty.

Titul v Šanghaji bude obhajovat další ze švýcarských hvězd Roger Federer.