ITF v Praze: Voráčová vybojovala deblový titul, finále dvouhry ryze německou záležitostí

- Daniel Kubelka, foto Pavel Lebeda

Štědře dotovaný ITF turnaj žen na pražské Štvanici má před sebou poslední dva hrací dny. Posledním český želízkem v ohni zůstala Renata Voráčová, která po boku Demi Schuursové vybojovala druhý letošní titul. Nedařilo se naopak Slovence Rebecce Šramkové, které podlehle Němce Witthoeftové. Ta si ve finále zahraje se svojí krajankou Antonií Lottnerovou, která zakončila svou spanilou jízdu z kvalifikace až postupem do poslední zápasu turnaje.

Finále turnaje ITF v Praze bude čistě německou záležitostí. Rebecca Šramková nestačila na Carinu Witthoeftovou a podlehle ve třech setech 7:5, 1:6 a 3:6.

Šramková získala úvodní sadu i přesto, že prohrávala již 2:5. Slovenka však nesložila zbraně, brala pět her v řadě a první set nakonec získala po výsledku 7:5. Ma začátku druhého dějství nevyužila slovenská hráčka čtyři brejkboly při servisu Witthoeftové a to se ukázalo jako zlomový okamžik setu. Němka od stavu 1:1 vyhrála pět gěmů za sebou a suverénně vyrovnala stav utkání. Začátek třetí sady oběma hráčkám příliš nevyšel, nedařilo se jim především na podání. Zlom nastal v šesté hře, kdy Witthoeftová potvrdila brejk a získaný náskok udržela až do konce zápasu.

Spanilou jízdu z kvalifice až do zápasu o titul pak dotáhla Antonia Lottnerová, která přehrála taktéž ve třech setech Švédku Rebeccu Petersonovou, 6:3, 3:6 a 6:2.

Renata Voráčová společně s Demi Schuursovou vybojovaly svůj druhý letošní titul ve čtyřhře. Ve finále pražského turnaje ITF přehrála česko-nizozemská dvojice španělský pár Solerová Espinosaová, Sorribesová, Tormová po výsledku 7:5, 3:6 a 10:4.

Samotný začátek vítězkám turnaje příliš nevyšel, nicméně ztrátu podání hned v prvním gemu dokázala Voráčová se svou partnerkou rychle dohnat. Česko-nizozemský pár se poté utrhl do vedení 4:2, to sice ještě dokázaly Španělky stáhnout, ale další ztracené podání jihoevropanek ale dalo zelenou radosti v podání druhého nasazeného páru turnaje.

Druhý set byl vyrovnaný do své poloviny. V pátém gemu přišla Voráčová se Schuursovou o servis a získaný náskok již jejich španělské soupeřky uhlídyl až do koncovky. O vítězkách turnaje tak rozhodl až závěrečný supertiebreak, v němž se Španělkám sice podařilo stáhnout úvodní ztrátu dvou míčků, od stavu 4:4 však až do konce zápasu bodovaly již jen jejich sokyně, které tak ovládly celý pražský podnik.

Advantage Cars Prague Open 2016 (ženy, antuka, 75 000 USD)

Semifinále dvouhry

Antonia Lottnerová (GER)[Q] - Rebecca Petersonová (SWE)  6:3, 3:6, 6:2
Carina Witthoeftová (GER)[4] - Rebecca Šramková (SVK)  5:7, 6:1, 6:3

Finále čtyřhry

Silvia Solerová-Espinosaová, Sara Sorribesová Tormová (ESP) - Demi Schuursová (NED), RENATA VORÁČOVÁ  5:7, 6:3, 4:10

Advantage Cars Prague Open 2016 den po dni

29.7.2016 ITF v Praze: Šramková je v semifinále a útočí na nejlepší výsledek kariéry

28.7.2016 ITF v Praze: Konec českých nadějí. Allertová nestačila na Slovenku Šramkovou

27.7.2016 ITF v Praze: Špatný den Češek, uspěla jen Allertová

26.7.2016 ITF v Praze: Program narušil déšť. Kolodziejová vypadla v kvalifikaci, Krejčíková v prvním kole

25.7.2016 ITF v Praze: Češkám se nedařilo, kvalifikací prošla pouze Kolodziejová
24.7.2016 ITF v Praze: Z postupu do dalšího kola kvalifikace se raduje pět Češek