Murray v deváté stovce žebříčku. Jsem na sebe pyšný, žertuje bývalá světová jednička

- Jan Havlovic

Britský tenista Andy Murray si v poslední době oblíbil sociální sítě. Naposledy pobavil fanoušky, když si udělal srandu ze svého postavení v žebříčku „Race to London“, ve kterém Murray figuruje na 838. místě. „Jsem na sebe pyšný,“ žertoval britský tenista.

Jednatřicetiletého Andyho Murrayho trápily zdravotní problémy již od loňského Wimbledonu. Původně se měl skotský tenista vrátit již na začátku roku, avšak problémy s kyčlí jeho návrat znovu odložily.

Murray se tak vrátil až na oblíbené trávě. Ze tří duelů vyhrál jediný, ten nad Švýcarem Wawrinkou na turnaji v Eastbourne. Zbylé dva letošní duely prohrál, a tak má bývalá světová jednička v žebříčku „Race to London“ pouze dvacet bodů.

Dvojnásobnému wimbledonskému vítězi je jasné, že s tak malým bodovým ziskem se již na letošní Turnaj mistrů neprobojuje, a tak si ze svého postavení udělal legraci. Na oficiálním instagramovém profilu zveřejnil screenshot z aplikace ATP s pohledem na 838. místo, u kterého figuruje právě jméno slavného britského tenisty.

„Cítím hrdost,“ žertoval Murray, který je na sociálních sítích často velmi otevřený fanouškům.

Nyní se Murray soustředí na návrat do turnajového kolotoče. Bývalá světová jednička by se měla představit na turnaji ve Washingtonu.