Po finále mě hodili do bazénu, smála se šampionka Kvitová

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová v Birminghamu potvrdila, že v letošní sezoně patří mezi nejdominantnější hráčky na ženském okruhu. Ve svém pátém finále v roce 2018 vybojovala svou pátou trofej po obratu z 0:1 na sety, když Magdalénu Rybárikovou pokořila 4:6, 6:1, 6:2. „Jsem ráda, že jsem dokázala i takový zápas otočit,“ řekla v rozhovoru pro česká média.

Byla to bitva, ale stejně jako v Petrohradu, Dauhá, Praze a Madridu bitva vítězná. „Abych pravdu řekla, tak jsem netušila, když jsem odlétala do Birminghamu, že by se mi obhajoba mohla povést,“ svěřila se česká tenistka po vítězném finále.

V něm čelila těžké pozici, v prvním setu prohrála dvakrát servis a pustila Rybárikovou do vedení. Dokázala se ale vybičovat k fantastickému obratu, který ji však stál i hodně sil.

„Teď převažuje únava. Zápas byl náročný a nebylo to úplně jednoduché,“ podotkla Češka. „Magda hrála velice dobře, já nedělala věci tak, jak jsem měla, takže mi to vzalo i dost psychických sil. Výměny se hrály trochu delší. Jsem unavená, ale mám radost,“ usmívala se.

V napěchovaném kalendáři před Wimbledonem, na který se bude připravovat ještě i na turnaji v Eastbourne, jí nějaké bujaré oslavy obhajoby trofeje nedovolí.

„Nějaká oslava asi bude, ale nebudeme to nijak přehánět,“ pousmála se Kvitová. „Na kurtu jsem dostala šampaňské. Kluci, když to jde, tak sledují fotbal. Takže uvidíme, jestli zajdeme někam, kde ho budou dávat a jestli někde se najíme. Po finále mě akorát hodili do bazénu, to bylo fajn,“ smála se.

Do Birminghamu přitom cestovala především kvůli přípravě na travnatý vrchol sezony. I tak ale zůstala neporažená a získala další trofej, už pětadvacátou, do své bohaté sbírky. „Hrála jsem zápas od zápasu a celý turnaj jsem brala tak, že uvidím, na čem bych mohla zapracovat. Hrála jsem sice dobrý tenis od prvního zápasu, ale že by to vyšlo až na titul, to mě nenapadlo ani ve snu,“ podivovala se Kvitová.

„Loni to bylo asi více nečekané než letos, ale stejně jsem překvapená. Jsem ráda, že jsem dokázala i takový zápas otočit,“ dodala s poklonou ke své soupeřce.

V pondělí světová osmička vyrazí do Eastbourne, kde ji čeká další turnaj na oblíbeném travnatém povrchu.