Nové informace v případu Kvitové: Podezřelý byl na místě činu

- Jan Havlovic

Policie ČR je znovu o krok blíž dovršení vyšetřování případu přepadení Petry Kvitové. Podle informací ČT mají kriminalisté k dispozici pachové stopy, které jsou hlavním důkazem toho, že podezřelý byl na místě činu. Údajným pachatelem má být muž pocházející z Brna ve věku okolo 30 let. V nejbližších dnech by měla proběhnout tzv. živá rekognice, na které by sama tenistka měla pachatele identifikovat.

Před necelými dvěma týdny se objevily informace o zadržení útočníka, který měl na konci prosince roku 2016 přepadnout a pořezat Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě. Nyní se ukazuje, že stopy, které dovedly policii právě k muži z Brna, byly správné.

Policie totiž našla shodu při porovnání pachových stop, které zajistila na místě činu. Podle informací ČT jsou pachové stopy identické, z čehož vyplývá, že podezřelý byl na místě činu.

V nejbližších dnech by měla proběhnout tzv. živá rekognice i za účasti samotné Petry Kvitové, která by měla pachatele určit. Kriminalisté dosud jednali pouze na základě fotografie, na které Kvitová útočníka poznala. K usvědčení pachatele je však potřeba právě živá rekognice.

Dle původních zpráv měl být útočník původem z Olomouce, avšak to se nepotvrdilo. Podle informací České televize se jedná o muže z Brna ve věku okolo 30 let.

Policie daného podezřelého zadržela již loni v lednu, avšak tehdy byl údajný útočník z vazby propuštěn, neboť měl mít průkazné alibi. To se však podařilo kriminalistům vyvrátit.

Pachatel je již od konce května ve vazbě, kam jej poslal prostějovský soud. Dlouho se přitom zdálo, že případ zůstane neobjasněn, loni v listopadu totiž policie případ odložila.