Náplast na Prahu! Kr. Plíšková je v Madridu v osmifinále a vyzve jedničku Halepovou

- Petr Sumbal

Kristýna Plíšková předvedla už čtvrté povedené představení za sebou a v Madridu se z kvalifikace prokousala už do osmifinále. Ve druhém kole česká teniska porazila po sebevědomém výkonu domácí Saru Sorribesovou Tormovou 7:5 a 6:2 a v osmifinále ji čeká světová jednička Simona Halepová.

Poté, co Kristýna Plíšková vypadla v Praze už ve čtvrtfinále a neobhájila loňské body, ji potkal propad žebříčkem o celých dvacet míst až na 94. místo. O důležité body tak Plíšková bojuje v Madridu, kde odcestovala okamžitě po svém vyřazení v Praze hrát kvalifikaci. Tu úspěšně zvládla, stejně jako 1. kolo a v tom druhém ji čekala Španělka Sara Sorribesová Tormová, startující na turnaji na divokou kartu.

Od samotného úvodu to vypadalo, že proti domácí typické antukářce tohle utkání nebude pro Plíškovou vůbec lehké a bude hlavně o trpělivosti v dlouhých výměnách. Obě hráčky se do utkání pustily zostra, první dva gemy si vzájemně sebraly podání a také v dalších gemech byly k vidění brejkboly.

Češka dokázala pokaždé rychle reagovat na ztrátu svého podání. Tak jako po prvním gemu, i po tom sedmém si ztracený servis hned v následující hře vzala zpět. A to nejlepší si nechala na závěr první sady, to si nejprve čistou hrou udržela podání a pak Tormovou za stavu 6:5 brejkla a ujala se vedení 1:0 na sety. A Španělku tím definitivně zlomila.

Druhá sada už byla jedna velká jízda v podání české tenistky. Ta začala výborně servírovat a při svém podání ztratila za celý set pouhé dva fiftýny a zapsala tři čisté hry. Španělce viditelně docházel v závěru zápasu dech, ve čtvrté hře přišla o podání a tím se zrodil rozhodující trhák Plíškové. Ta poté celé utkání ukončila čistou hrou při podání Tormové.

 V osmifinále narazí Plíšková na světovou jedničku a obhájkyni loňského titulu Rumunku Simonu Halepovou, se kterou obě dosavadní vzájemná utkání prohrála a neuhrála s ní ani set. Naposledy letos v Indian Wells.