Bleskový přesun Kvitovou nezaskočil. V Madridu mi to prostě vyhovuje, líčila po hladkém vítězství

- Jan Havlovic

Sobota odpoledne – titul v Praze, sobota večer – přílet do Madridu. Hektické hodiny se na psychickém i fyzickém rozpoložení Petry Kvitové naštěstí příliš neprojevily. Česká tenistka stihla zmobilizovat síly a vstoupila vítězně do prestižního turnaje v Madridu. „Vím, že tady umím zahrát dobrý tenis. Vyhovuje mi to tu,“ líčila světová desítka po šestém vítězném zápase v šesti dnech.

Neúprosný tenisový program se nemazlí ani s těmi největším tenisovými hvězdami. Petra Kvitová se musela hned v sobotu odpoledne rychle sbalit a bleskově odletět z Prahy do Madridu, kde již v neděli odpoledne hrála zápas prvního kola. Česká lvice náročný program zvládla, když si poradila s Ukrajinkou Curenkovou ve dvou setech.

Česká tenistka si naopak hektický přesun docela pochvalovala. „Bylo to lepší, než tady v Madridu pár dní jen trénovat,“ povídala Kvitová novinářům ve Španělsku. „Nejlepším tréninkem je hraní soutěžních zápasů,“ citují usměvavou tenistku oficiální stránky WTA.

Po náročných dnech si v pondělí světová desítka konečně dopřeje odpočinek. A o tom, že je zasloužený, není pochyb. Kvitová totiž odehrála šest zápasů v šesti dnech. „Jsem hodně unavená. Konečně mám den odpočinku,“ ulevilo se čerstvé vítězce J&T Banka Prague Open.

„V pondělí lehce potrénuji. Po takové zátěži potřebuji tělo zregenerovat,“ líčila Kvitová svůj program na volný den.

V Madridu má opět ty nejvyšší ambice. Ve španělské metropoli již dvakrát triumfovala a letos zaútočí na zkompletování hattricku. „Podmínky v Madridu mi vyhovují,“ pochvaluje si světová desítka.

Letošní sezona je pro Kvitovou zatím velmi úspěšnou. „Tři tituly a to je teprve květen. Je to pro mě velké překvapení,“ připomněla osmadvacetiletá tenistka tituly z Petrohradu, Dauhá a Prahy.

Už v úterý čeká na Kvitovou v Madridu zápas druhého kola, ve kterém vyzve Mónicu Puigovou z Portorika. Česká hráčka má s olympijskou vítězkou z Ria zápornou bilanci 0:2. V duelu hraném na španělské antuce však bude horkou favoritkou na postup.