Plíšková dorazila do Madridu. Krátce potrénovala a zahrála si také na herní konzoli

- Jan Havlovic

Hlavní česká tenisová hvězda Karolína Plíšková už je v Madridu, dějišti prestižního antukového turnaje. Hned v pátek si na místních dvorcích zatrénovala. Poté odpovídala na otázky novinářů a vyzkoušela si také jednu novinku – virtuální tenisovou hru Tennis World Tour game.

Bolest třísel je naštěstí ta tam. Karolína Plíšková by již měla být zdravotně v pořádku. Odpočatá česká tenisová jednička je připravena na vstup do prestižního antukového podniku v Madridu, kde je jejím maximem pouze druhé kolo. Letos by chtěla čerstvá vítězka turnaje ve Stuttgartu pomýšlet rozhodně výše!

Úspěchu na Mutua Madrid Open podřídila vše. Po náročném dvoutýdenním programu ve Stuttgartu se ozvaly problémy s třísly. Plíšková neriskovala a raději vynechala domácí turnaj v Praze. Plná energie nyní vyrazila do španělské metropole.

Hned v pátek si pod dohledem svého kouče Tomáše Krupy zatrénovala na místních dvorcích. Po tréninkové jednotce usedla do křesla před novináře a odpovídala na otázky.

Páteční program si světová šestka zpestřila také jednou volnočasovou aktivitou. Plíšková dostala od pořadatelů možnost zahrát si virtuální tenisovou hru Tennis World Tour Game. V duelu hrála česká hráčka sama za sebe proti Italu Fabio Fogninimi. Virtuální duel se odehrál právě na antuce.

Nyní již čekají na Plíškovou tenisové povinnosti. Česká jednička narazí v úvodním kole dvouhry na Jelenu Vesninovou z Ruska. Plíšková se po delší době přihlásila také do čtyřhry, do které nastoupí po boku Němky Julie Görgesové.