Hrozba pro české hvězdy! Budou moci narazit ve Wimbledonu na Serenu už v prvním kole?

- Petr Sumbal

Ještě tu ani není Roland Garros, ale už teď je žhavým tématem to, zda bude bývalá světová jednička Serena Williamsová nasazenou hráčkou ve Wimbledonu. Williamsová loni na travnatém grandslamu nenastoupila kvůli svému těhotenství, vinou dlouhé pauzy pak hluboko klesla žebříčkem. Mohou se české hvězdy Plíšková s Kvitovou a další bát, že na Američanku narazí už v prvních kolech, nebo nakonec pořadatelé Serenu zařadí mezi nasazené?

Spíš to vypadá na druhou variantu. Variantu výhodnější jak pro Williamsovou, tak i pro všechny její soupeřky, protože sedminásobnou vítězku Wimbledonu a dlouholetou vládkyni ženského tenisu nechce na úvod turnaje schytat žádná z nich. Williamsová ale musí spoléhat na shovívavost pořadatelů. To oni rozhodnou, zda se současná hráčka č. 449 mezi nasazenou dvaatřicítku zařadí.

Všeobecně se předpokládá, že Serena mezi nasazenými chybět nebude, ale jak se pro BBC.com vyjádřil ředitel All England Clubu Richard Lewis: „bude to těžké rozhodování.“. Oficiální zpráva z ředitelství turnaje zní takto: „Nasazování hráček se řídí žebříčkem WTA, může však nastat výjimka, pokud jsou některé změny nutné pro dobro vyváženého rozlosování turnaje.“

Z tohoto vyjádření se dá usuzovat, že Williamsová, která zaznamenala takto významný pokles žebříčkem kvůli těhotenství a následné poporodní pauze, bude do této výjimka zahrnuta. Dokud to však nebude oficiální, musí se mít všichni, včetně českých želízek v ohni, na pozoru.