Další ztráta českého týmu, brazilské hry vynechá i Karolína Plíšková

- Daniel Kubelka

Parta českých tenistů v Riu se pomalu rozpadá. Dle informací ČTK záměr neodjet na olympiádu do Brazílie oznámila v sobotu večer také Karolína Plíšková. Stejně jako jednička mezi českými muži tak i aktuálně šestnáctá žena světového žebříčku odřekla svou účast kvůli obavě z nákazy virem zika.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun si tak svou premiérovou účast na největší sportovní akci nepřipíše. Před čtyřmi lety v Londýně nestartovala, na žebříčku ji tehdy patřila až 112. pozice, další šanci tak bude mít vítězka pěti singlových titulů na okruhu WTA až za další čtyři roky, kdy se olympijské hry uskuteční v japonkém Tokiu.

Plíšková měla v Riu nastoupit kromě dvouhry také do čtyřhry po boku Lucie Šafářové a uvažovalo se i o mixu s Tomášem Berdychem. Poslední varianta padla již během pátečního odpoledne, kdy právě Berdych oznámil, že se do Brazílie kvůli rozšířenému viru nevydá.

Karolína Plíšková tak doplnila již dřívější tenisová esa, která do Brazílie kvůli hrozbě nakázy tímto virem neodcestují. Bitvy po pěti olympijskými kruhy se nezúčastní krajan Plíškové Tomáš Berdych, o čemž jsme Vás v průběhu pátečního odpoledne informovali. Ještě předtím záměr nevydat se do jižní Ameriky ohlásil Kanaďan Milos Raonic či bývalá světová dvojka Simona Halepová.