Murray do Paříže nepojede, vrátí se možná na challengeru

- Filip Lefenda

Andy Murray svůj návrat na soutěžní kurty opět odkládá. Spekulovalo se, že by se britský tenista mohl představit na zbrusu novém domácím challengeru v rodném Glasgow, který je na programu příští týden, trojnásobný grandslamový vítěz se ale rozhodl nadále léčit operovanou kyčel.

V soutěžním utkání se třicetiletý Brit neobjevil od vyřazení z loňského Wimbledonu. Ve čtvrtfinále tehdy Murray nestačil v pěti setech na Američana Querreyho. Na konci prosince absolvovala bývalá světová jednička jen jeden exhibiční set v Abú Zabí, proti Španělu Bautistovi ale uhrála dva gemy.

Murray momentálně stále figuruje na seznamu přihlášených hráčů pro druhý grandslam sezóny, do Paříže ale nepojede. Antuka dle něj není ideálním povrchem pro návrat po zranění, a tak bude na letošním Roland Garros po pěti letech chybět.

Nejbližším turnajem, který tak momentálně figuruje v Murrayho kalendáři, je travnatý podnik v nizozemském Rosmalenu, který se koná ve dnech od 11. do 17. června. Po něm už následuje oblíbený turnaj v londýnském Queen´s Clubu, na který naváže Wimbledon.

Existuje ale i varianta, že by se nyní již 34. muž světa objevil příští měsíc třeba na challengeru v Loughborough. Jedno je ale jisté – na tom v Glasgow se podle původnímu očekávání neobjeví.