Nedojdeš, platíš! WTA neměla se Serenou slitování

- Jan Vojkůvka

Pravidla platí pro každého, ať už je vaše reputace v tenisovém světě jakákoliv. Na to doplatila i bývalá světová jednička Serena Williamsová, která na probíhajícím turnaji WTA Premier Mandatory vynechala tiskovou konferenci. Za svůj prohřešek obdržela pokutu ve výši 1000 dolarů.

Serena Williamsová není jen jednou z nejlepších tenistek historie a největší hvězdou ženského bílého sportu, ale patří také k nejpokutovanějším hráčkám na okruhu. Nejlépe o tom hovoří statistika deníku The Guardian, který vypočítal, že mezi lety 2006 a 2012 obdržela pokuty v celkové výši přesahující 100 tisíc dolarů.

Svou poslední pokutu, kterou je tisíc dolarů za vynechanou tiskovou konferenci, obdržela po prohře v prvním kole turnaje v Miami, kde nestačila na čerstvou šampionku z Indian Wells Naomi Osakaovou, s níž prohrála 3:6, 2:6.

Později sice splnila své povinnosti vyjádřením pro oficiální stránky WTA, ale vynechané setkání s novináři si nakonec vyžádalo svůj trest. Pro Američanku, jež absolvovala teprve svůj druhý turnaj po návratu, však větší problém představuje spíš špatný výkon, kterým se prezentovala.

„Naomi ale odehrála skvělý zápas,“ podotkla pro WTA.