Chce se zlepšit. Plíšková vyrazila do Ameriky se změnami v týmu

- Filip Lefenda

Start prestižního turnaje v Indian Wells již pomalu klepe na dveře. Chybět v prosluněné Kalifornii nebude ani Karolína Plíšková, která zde bude obhajovat loňské semifinále. Ještě před odletem do zámoří se nejlepší česká tenistka současnosti pilně připravovala pod novým kondičním trenérem Markem Všetíčkem. Za cíl mají hlavně zlepšení pohybu po dvorci.

Výsledky světové pětky jsou zkraje sezóny trochu za očekáváním. Po semifinále v Brisbane přišlo čtvrtfinále v Melbourne, v únoru už ale Plíšková uhrála v Dauhá i v Dubaji shodně jen jeden vítězný zápas.

I proto se pětadvacetiletá Češka rozhodla pro nový impuls, když do svého realizačního týmu angažovala kondičního trenéra Marka Všetíčka. Třiapadesátiletý kouč vedl v minulosti třeba Karla Nováčka, Petra Kordu či Radka Štěpánka. „Je to zkušený trenér, který toho ve své branži hodně dokázal. Pevně věřím, že se v pohybu na kurtu, který je stále mou slabinou, můžu výrazně zlepšit,“ prozradila na svém webu společné plány Plíšková.

Jasno má i Všetíček. „Chci, aby se v budoucnu stal pohyb její výhodou a byl nápomocen k celkovému hernímu projevu,“ těší se na spolupráci muž, jenž v minulosti pomáhal i Petře Kvitové. „Jsem rád, že můžu být součástí sportovního příběhu Káji a patřit do jejího týmu,“ dodal na adresu někdejší světové jedničky.

Jak sám Všetíček přiznal, roli hrála i osoba Tomáše Krupy, hlavního trenéra Karolíny Plíškové. „V minulosti jsem s ním spolupracoval a rozumím si s ním. Také s mentálním koučem Mariánem Jelínkem se známe už z dob studií, takže nejdu do neznámého prostředí,“ říká odhodlaně Všetíček, jenž v týmu české hráčky nahrazuje po necelých dvou letech Slováky Noska s Trebatickým.

Plíškovou nyní čeká dvojice zámořských turnajů kategorie WTA Premier Mandatory. Jak v Indian Wells, tak i v Miami bude česká jednička obhajovat loňská semifinále. Prvně jmenovaná akce startuje už ve středu.