Dokázal by Rafa vyhrát i zde? Aneb když slavné kurty změní svůj kabát

- Tomáš Macák

Za necelé tři měsíce bude toto místo naprosto k nepoznání. Dole bude zářit oranžový povrch, na tribunách budou tenisty povzbuzovat tisíce lidí. Kurt Philippe Chatriera v Paříži, kde už desetkrát zvedal nad hlavu Pohár mušketýrů Rafael Nadal, má nyní s bílým kabátem zcela zvláštní kouzlo. Pod sněhovou pokrývkou se ale ocitly i jiné velmi známé tenisové areály po celé Evropě.

Tak třeba ten v Londýně. Pro All England Club už jsou takřka tradiční obrázky, na kterých můžete vidět podavače míčků, jak roztahují nad travnatými kurty plachty. Dešťové přeháňky zkrátka k v pořadí třetímu grandslamu roku už bezpochyby patří. Sníh je ale v hlavním městě Anglie jevem mnohem méně častým. A pohled na zasněžený wimbledonský areál zcela unikátní.

Nadílka samozřejmě dorazila i do nedalekého Queen´s Clubu.

Sněhové srážky se nevyhnuly ani dalšímu evropskému velkoměstu - Římu. Nicméně do půlky května, kdy v italské metropoli začíná mužský i ženský antukový turnaj, času dost.

To v Monaku sice tolik času nemají, nicméně ani tak nemusí mít strach, že by sníh akci zkomplikoval. Antukové masters v knížectví je na programu až 15. dubna.

 

Court Rainier III #rolexmcmasters #26february #47daystogo

Příspěvek sdílený Rolex Monte-Carlo Masters (@rolexmontecarlomasters),Úno 26, 2018 v 5:34 PST

Největší akcí na oranžových dvorcích je ale samozřejmě Roland Garros. I tady se typická barva změnila v bílou.

Tenisté a tenistky jsou v současné chvíli daleko od prochladlých evropských měst. Někteří jsou v prosluněném mexickém Acapulcu, jiní si užívají pěkné počasí v Dubaji.